Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U17-es Eb: az olaszok simán legyőzték a portugálokat a döntőben

Szerda este Olaszország és Portugália korosztályos válogatottjai vívták egymással a Cipruson zajló U17-es Európa-bajnokság döntőjét…

(Photo by Piaras Ó Mídheach – Sportsfile/UEFA via Getty Images)

A vártnál jóval simább körülmények közt dőlt el az U17-es Európa-bajnokság döntője, ugyanis Olaszország U17 csapata 3-0-s győzelmet aratott Portugália U17-es együttese ellen a szerda esti órákban.

Az olasz fiatalok óriási lendülettel kezdték a mérkőzést, és már a hetedik percben megszerezték a vezetést, miután Cama bal oldali beadását a kapu elé berobbanó Federico Coletta fejelte a hálóba az ötös vonaláról. Az első negyedóra végén az Azzurri máris tovább növelte előnyét, Francesco Camarda iramodott meg a bal szélen, a portugál védők díszkíséretében befutott az alapvonal mellett a kapuig és közelről bevette Ferreira ketrecét. A portugál válogatott nehezen tért magához a pocsék kezdés után, de a játékrész második felében már több helyzetet kialakítottak, melyekkel azonban képtelenek voltak élni. A szünet utáni folytatást hiába kezdték aktívabban a portugálok, öt perc elteltével az olaszok a harmadik gólt is megszerezték, Francesco Camarda ezúttal Mosconi kiugratásából volt közelről eredményes, megszerezve ezzel önmaga második találatát.

Olaszország U17 – Portugália U17 (2-0)
Gólszerzők: Coletta (7.), Camarda (16., 50.), ill.

Az olaszok az első, 1982-es korosztályos Eb megnyerése után második alkalommal hódították el az U17-es kontinensbajnoki címet.