Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: Luis de la Fuente kihirdette a spanyol válogatott végleges Eb-keretét

Kihirdette a németországi Európa-bajnokságra készülő spanyol labdarúgó-válogatott végleges keretét Luis de la Fuente Castillo.

(Photo By Guillermo Martinez/Europa Press via Getty Images)

A 62 éves szövetségi kapitány meglepő neveket hagyott ki a végleges keretéből. A Barcelona tavasszal berobbanó és magabiztos teljesítmény nyújtó tinisztárja, Pau Cubarsí az egyik kimaradó a három közül. A Girona kiváló szezont futó középpályása, Aleix García sem kapott helyet a 26 fős keretben, őt is mondhatni meglepetésre hagyta ki Luis de la Fuente. A harmadik játékos, aki nem lesz ott az előzőleg kihirdetett bő keretből, az a pálya minden szegletében bevethető Marcos Llorente. A spanyol válogatott szurkolói körében nem volt túlzott boldogság a kihagyott nevek hallattán, ahogy az sem nyerte el korábban a tetszésüket, hogy a Real Madrid jobb hátvédje, Lucas Vázquez még a bő keretbe sem fért be. Luis de La Fuentén így tehát nagy a nyomás a szimpatizánsok részéről…

A spanyol válogatott Eb-kerete: 

Kapusok: Unai Simón (Ahtletic Bilbao), David Raya (Arsenal), Álex Remiro (Real Sociedad)
Védők: Aymeric Laporte (Al Nassr), Robin Le Normand (Real Sociedad), Nacho Fernández (Real Madrid), Dani Carvajal (Real Madrid), Alejandro Grimaldo (Bayer Leverkusen), Jesús Navas (Sevilla), Dani Vivian (Athletic Bilbao), Marc Cucurella (Chelsea)
Középpályások: Rodri (Manchester City), Martín Zubimendi (Real Sociedad), Mikel Merino (Real Sociedad), Fabián Ruiz (Paris Saint-Germain), Pedri (Barcelona), Fermín López (Barcelona), Álex Baena (Villarreal)
Támadók: Álvaro Morata (Atletico Madrid), Lamine Yamal (Barcelona), Nico Williams (Athletic Bilbao), Dani Olmo (RB Leipzig), Mikel Oyarzabal (Real Sociedad), Joselu Mato (Real Madrid), Ferran Torres (Barcelona), Ayoze Pérez (Real Betis)