Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszatérhet Spanyolországba a rutinos argentin kapus – sajtóhír

Nemzetközi sajtóbeszámolók szerint a Real Betis érdeklődik az Ajax argentin hálóőrének megszerzése iránt…

(Photo by ANP via Getty Images)

Germán García Grova információi szerint a Real Betis szívesen látná soraiban az AFC Ajax tapasztalt kapusát, Gerónimo Rullit, és a felek közt hamarosan megkezdődhetnek a tárgyalások az esetleges átigazolásról.

A 32 éves hálóőr hazájában az Estudiantes La Platában nevelkedett, melynek első csapatát 2011 és 2014 között erősítette. Rulli kölcsönben, majd végleg a Real Sociedadhoz került, ahol öt szezon alatt 170 mérkőzésen védett a baszk csapat első számú kapusaként. A 2019-2020-as idényben kölcsönben a Montpellier-nél védett, majd egy év után immár a Villarreal színeiben tért vissza Spanyolországba. A “sárga tengeralattjárónál” az első szezonjában még cserekapus volt, de az Európa-ligában végső győzelemhez segítette csapatát, a következő másfél szezonban viszont 45 spanyol bajnokin védett.

Rulli 2023 januárjában került az amszterdami csapathoz, ahol azóta 32 tétmérkőzésen védett, hosszabb kihagyása után az elmúlt idényben mindössze hét találkozón jutott szóhoz.

Menet közben gyakori kerettag volt az argentin válogatottban, 2018-ban és 2022-ban is két-két mérkőzésen védhette a nemzeti csapat ketrecét. Rulli a második számú kapusa volt a 2022-ben világbajnoki címet szerző Albicelestének.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!