Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Belgium és Dánia is sima győzelemmel hangolt az Eb-re

A jövő héten kezdődő Európa-bajnokság előtti utolsó főpróbáját tartotta Dánia valamint Belgium is, és mindkét nemzeti együttes egy sikerrel készült fel a tornára.

(Photo by Nico Vereecken / Photo News via Getty Images)

Dánia három nap leforgása alatt két skandináv országot is letudott győzni, előbb Svédországot, most pedig Norvégiát tudták felülmúlni. A vezetést már 12 perc elteltével megszerezték Höjbjerg révén, majd az előnyt a 21. percben Verstergaard duplázta meg. A 72. percben sikerült szépítenie a norvégoknak, Haaland vette be Kasper Schmeichel kapuját. A 3-1-es végeredményt azonban a 90. percben a csereként beálló Yussuf Poulsen állítottba be.

Dánia – Norvégia 3-1 (2-0)
Gólszerzők: Höjbjerg (12.), Vestergaard (21.), Poulsen (90.) ill. Haaland (72.)

Belgium óriási mezőnyfölényben játszott a mérkőzés elejétől kezdve, azonban a gólgyártás nehezen indult meg. A 41. percben Romelu Lukaku szerezte meg a vezetést büntetőből a “Vörös ördögöknek”. A második találatot a második játékrész első negyedórájának a végén szerezték meg a belgák, Jeremy Doku átadását követően Lukaku tudott duplázni. A találkozó hajrájában, a 81. percben Wout Faes osztott ki egy gólpasszt az Arsenal kiváló formában lévő támadójának, Leandro Trossardnak.

Belgium – Luxemburg 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Lukaku (41. – büntetőből, 57.), Trossard (81.) ill.