Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Horvátország idegenben verte meg Portugáliát – EREDMÉNYEK

A jövő héten kezdődő Európa-bajnokság előtti utolsó főpróbáját tartotta több válogatott is, többek között a Portugálok és csoportbeli ellenfelünk, Svájc is.

(Photo by Diogo Cardoso/Getty Images)

A nap legnívósabb összecsapása kétségkívül a Portugália – Horvátország mérkőzés volt. A találkozón már a 8. percben megszerezte a vezetést a horvát válogatott, Luka Modric talált be büntetőből. A második játékrész elején Diogo Jota tudott egyenlíteni, azonban Horvátország gyorsan vezetést tudott ismét szerezni Budimir révén, és mint később kiderült, az Osasuna támadójának a gólja a győzelmet is jelentette a vendégek számára.

Az Eb-csoportunkban szereplő Svájc nagyon korán hátrányba került Ausztria ellen Baumgartner gólja utána, és ugyan még az első félidőben sikerült egyenlíteniük Widmer révén, azonban újabb gól már nem született a mérkőzésen, így 1-1-es döntetlennel zárult. A szerb válogatott a vártakhoz képest nagyon sima sikert aratott Svédország ellen, Sergej Milinkovic-Savic, Mitrovic és Tadic góljaival 3-0-ra nyertek szomszédaink. Másik szomszédunk, Szlovénia pedig nem rukkolt elő lehengerlő játékkal és csak 1-1-es döntetlent játszott Bulgária ellenében.

Portugália – Horvátország 0-0 (0-1)
Gólszerzők: D. Jota (48.) ill. L. Modric (8. – büntetőből), A. Budimir (56.)

Svájc – Ausztria 1-1 (1-1)
Gólszerzők: S. Widmer (26.) ill. C. Baumgartner (5.)

Svédország – Szerbia 0-3 (0-1)
Gólszerzők:ill. S. Milinkovic-Savic (18.), A. Mitrovic (60.), D. Tadic (70.)

Szlovénia – Bulgária 1-1 (1-1)
Gólszerzők: A. Sporar (14.) ill. K. Despodov (4. – büntetőből)

Moldova – Ciprus 3-2 (1-0)
Gólszerzők: N. Motpan (44.), V. Stina (71.), V. Bogaciuc (78.) ill. D. Spoljaric (51.), I. Pittas (53.)