Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: visszavágott a svédeknek a magyar U18-as válogatott

A magyar U18-as válogatott szombaton újabb felkészülési mérkőzést játszott Svédország korosztályos válogatottja ellen Miskolcon…

A csütörtöki 2-1-es vereség után a magyar U18-as válogatott egy hajrábeli találattal 1-0-ra legyőzte Svédország U18-as csapatát a miskolci DVTK Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen. A nagy melegben a csapatok nemcsak egymással, hanem a körülményekkel is küzdöttek, és sokáig nem sok értékelhető lehetőség adódott előttük. A második félidőben a cseréknek is köszönhetően valamelyest megélénkült a játék, de sokáig nem született gól. Végül Kern bal oldali szöglete után Umathum Ádám befejelte a magyar válogatott győztes találatát a 94. percben.

Magyarország U18 – Svédország U18 1-0 (0-0)
Gólszerző: Umathum (90+4.), ill.

“A mérkőzés éppen ellentétesen kezdődött, mint két nappal ezelőtt, most mi voltunk jobbak, és nekünk volt két-három nagy lehetőségünk. Igyekeztünk reagálni a svédek játékára, sikerült rendbe rakni a védekezésünket. Kiegyenlített mérkőzést játszottunk, de nekünk volt több lehetőségünk, ezért úgy érzem, végül igazságos győzelmet arattunk. Azért is örülök a sikernek, mert a játékosok nagyon sok melót beletettek ebbe a két meccsbe, és megérdemelték a győzelmet” – értékelt a lefújás után Babó Levente szövetségi edző.