Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Marco Rossi: “A játékosaink összességében jól teljesítettek”

A magyar válogatott 3-0-s győzelmet aratott Izrael ellen az Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzésen…

(Photo by Charles McQuillan/Getty Images)

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi elégedetten értékelt a magabiztos győzelem után:

“A mai mérkőzésre az volt a célunk, hogy győzzünk és meggyőzzünk. Az első félidőben ezt sikerült elérnünk, a másodikban kevésbé. A szünet után lelassult a mérkőzés – igaz, ez a cserék végrehajtásával is magyarázható. Mint önök is bizonyára tudják, ha Szoboszlai Dominikot és Sallai Rolandotis lehozom a pályáról, nehéz őket pótolni másoknak.”

“A játékosaink összességében jól teljesítettek. Sikerült az izraeliek vonalait megbontani, a játék súlypontját a különböző területek között áthelyezni. A második játékrészben is adódtak kapura lövési kísérleteink. Egy dolog azonban van még, amin még sokat kell dolgoznunk. Hogy pontosan mi ez, azt megtartanám magamnak, de annyit azért elárulok, hogy az energiakezeléshez és a mérkőzés olvasásához, értelmezéséhez van köze” – tette hozzá az olasz szakember.

“Sokat tanultunk ebből a mérkőzésből. Ha hazamentünk, ki kell elemezzük, mikben hibáztunk. Ezt magamra is értem, hiszen kapitányként enyém a felelősség a válogatottért. A második félidőre javult a játékunk, de összességében nagyon alapvető hibákat követtünk el egy remek csapat ellen” – értékelt az izraeli nemzeti csapatot irányító Ran Ben Simon.

A magyar válogatott jövő szombaton Svájc ellen kezdi meg szereplését a németországi kontinensviadalon.