Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB II: a Tatabánya és a Szentlőrinc jutott fel

A vasárnap délutáni órákban rendezték meg a magyar másodosztályú bajnokság (Merkantil Bank Liga) osztályozóinak második mérkőzéseit…

 

Az NB II 2024-2025-ös szezonjára esedékes létszámcsökkentés miatt négy csapat esett ki idén a másodosztályból, a helyükre viszont az NB III négy csoportgyőztese közül csak kettő juthat fel, ezért a négy bajnoknak osztályozókat kell játszania a másodosztályért. A Tatabánya kiharcolta az NB II-es feljutást, miután a hazai 2-2-es döntetlen után idegenben 2-1-re legyőzte a Békéscsabát a párharc második mérkőzésén. A második félidő elején a csabaiak szereztek vezetést egy öngóllal, azonban nem sokkal később a Tatabánya Letenyei Zalán révén egyenlített, majd a hajrában Árvai Dániel is betalált, így 4-3-as összesítéssel abszolválták a párharcot. A vereség ellenére minden bizonnyal a Békéscsaba is számolhat a másodosztályú indulással, mivel az NB II-es licencet nem kapó Szombathelyi Haladás helyén vélhetően ők indulhatnak az alapszakasz legjobb csoportbajnokaként, de ezt hivatalosan egyelőre nem erősítették meg.

Békéscsaba – Tatabánya 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Buna (46. – öngól), ill. Letenyei (50.), Árvai D. (82.)
Kiállítva: Albert I. (86.), ill.

A másik párharcban a Szentlőrinc az idegenbeli 1-1-es döntetlen után hazai környezetben 2-0-ra legyőzte a Putnokot, ezzel bebiztosította NB II-es tagságát. A baranyaiak a második félidő elején Tamás László fejesével ragadták magukhoz a vezetést, majd a hajrában biztosították be a sikert, miután Jaroszlav Heles tizenegyesből volt eredményes.

Szentlőrinc – Putnok 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Tamás L. (51.), Heles (88. – 11-esből)