Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: kihagyja a nyitómeccset a lengyelek sztárja! – Hivatalos

Nem számíthat a Hollandia elleni nyitómérkőzésen legnagyobb sztárjára a lengyel válogatott az Európa-bajnokságon, Robert Lewandowski ugyanis sérülést szenvedett a Törökország elleni felkészülési találkozón.

(Photo by Foto Olimpik/NurPhoto via Getty Images)

Mint arról beszámoltunk, a lengyel válogatott 2:1-re legyőzte Törökországot az Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzésén. A lengyelek azonban komoly árat fizettek ezért a sikerért, hiszen három játékosuk is megsérült, Robert Lewandowski, Karol Swiderski és Pawel Dawidowicz személyében. Az azóta elvégzett orvosi vizsgálatokból kiderült, hogy Swiderski és Dawidowicz sérülése 3-4 nap alatt rendbe jöhet, Lewandowski esetében azonban hosszabb kihagyásra kell számítani. A lengyelek sztárcsatára ugyanis combsérülést szenvedett, ami miatt a Hollandia elleni első csoportmeccsen biztosan nem léphet pályára, de az edzői stáb reményei szerint Ausztria ellen már számíthatnak a 35 éves támadóra.

A lengyeleknek egyébként sem felhőtlen a helyzetük csatárposzton, hiszen nemrég szintén sérülést szenvedett Arkadiusz Milik, aki emiatt az egész kontinenstornáról le fog maradni.

A lengyel válogatott számára június 16-án vasárnap kezdődik meg az Európa-bajnokság a már említett Hollandia elleni összecsapással. Ezt követően június 21-én Ausztriával fognak játszani, míg a csoportkört a franciák elleni találkozóval zárják.