Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: CR duplázott, simán nyert Portugália! – eredmények

A Horvátország elleni kisiklást követően Portugália magabiztos győzelmet aratott a nemrég a magyar válogatottat megtréfáló Írország ellen. A portugálok győzelmével egyben lezárult az Európa-bajnokság előtti felkészülési találkozók sorozata is – Következhet a kontinenstorna!

(Photo by Gualter Fatia/Getty Images)

 

A portugálok egy legjobbja a kezdőcsapatba visszatérő, duplázó Cristiano Ronaldo volt, aki kapcsán továbbra is csak szuperlatívuszokban lehet beszélni, már ami a gólgyártást illeti: a második félidőben tíz perc alatt duplázó CR 130. válogatottbeli találatnál jár; az egész karrierjét tekintve pedig 896 gólt jegyzett eddig – Elképesztő!

Roberto Martinez szövetségi kapitány a júniusi felkészülési mérkőzéseket tekintve, a félidőben szokásához hűen ezúttal is lecserélte fél kezdőcsapatát, lehetőséget adva mindenkinek az Európa-bajnokság előtt – Az előtt az Európa-bajnokság előtt, amelyre Portugália favoritként érkezik majd!

A Portugália – Írország találkozón túl további hat mérkőzést játszottak kedd este Európában: ezek közül említést érdemel mindenképpen az Eb-résztvevő Ukrajna Moldova elleni győzelme. Az ukránok a papírformának megfelelően lépték le ellenfelüket, ám talán ennél is lényegesebb, hogy legjobbjaik, az Atlético Madriddal összeboronált Artem Dovbyk, vagy a Sahtar Donyeck hatalmas ígéretnek tartott játékosa, Georgiy Sudakov egyaránt betaláltak az ellenfél hálójába – Szomszédunk is bizakodva várhatja az Eb-t.

 

Portugália – Írország 3-0 (1-0)
Gólszerzők: J. Felix (18.), C. Ronaldo (50. és 60.)

Azerbajdzsán – Kazahsztán 3-2 (1-2)
Gólszerzők: Emreli (42.), Mahmudov (51.), Bayramov (73.) illetve Vorogovsky (2.), Samorodov (28.)

Moldova – Ukrajna 0-4 (0-2)
Gólszerzők: R. Yaremchuk (2.), Tsygankov (43.), Dovbyk (49.), Sudakov (54.)

Fehéroroszország – Izrael 0-4 (0-3)
Gólszerzők: Malemed (6.), Safuri (18.), Shlomo (36.), Kanaan (82.)
Kiállítva: Volkov (65. -Fehéroroszország)

Görögország – Málta 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Bakasetas (7.), Tziolis (15.)

San Marino – Ciprus 1-4 (0-1)
Gólszerzők: Giocondi (81.) illetve Satsias (45+2.), Kastanos (53. és 54.)

Észak-Írország – Andorra 2-0 (2-0)
Gólszerzők: C. Bradley (16. és 22.)