Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kinevezte Tudor utódját a Lazio – HIVATALOS

Igor Tudor távozása után az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Laziónak új vezetőedzőt kellett keresnie…

(Photo by Image Photo Agency/Getty Images)

A Lazio a keddi napon erősítette meg, hogy az eddig a Hellas Veronát irányító Marco Baroni lett a római klub új vezetőedzője.

A 60 éves tréner a 2023-2024-es idényben a 13. helyen tartotta bent a Veronát az első osztályban. Baroni azt megelőzően a Lecce edzője volt, melyet feljuttatott, majd benntartott az első osztályban. A rutinos szakember a 2000 óta íródó edzői pályafutása során számtalan kis- és középcsapatnál fordult meg hosszabb rövidebb időre az első három osztály bármelyikében. Például 2017-ben az ő irányítása alatt jutott fel a Benevento története során először az élvonalba, de a teljesség igénye nélkül olyan csapatokat irányított, mint a Pescara, a Novara, a Siena, az Ancona, a Frosinone, a Cremonese vagy a Reggina.

Baroni még soha nem irányított olyan csapatot a Serie A-ban, amelynek nem a biztos bennmaradás lenne az elsődleges célja, ennél pedig a Lazio még az együttes korlátai ellenére is feljebbkacsintgathat, ráadásul a következő idényben az Európa-ligában is szerepelhet.

A “sasokat” az elmúlt szezon nagy részében Maurizio Sarri irányította, ám miután hosszú ideig nem tudta kivezetni a hullámvölgyből a csapatot, tavasszal lemondott posztjáról, és Igor Tudort nevezték ki a helyére. A horvát szakemberrel azonban az idény végén nem tudtak megegyezni a továbbiakról, így felbontották a szerződését és új edző után néztek.