Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Aston Villa védőjét szemelte ki magának az AC Milan – sajtóhír

Angol sajtóhírek szerint az olasz labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő AC Milan az angol élvonalban szereplő Aston Villa védőjéért tett ajánlatot. 

(Photo by James Baylis – AMA/Getty Images)

A The Athletic információi szerint az AC Milan felvette a kapcsolatot az Aston Villával Matty Cash esetleges szerződtetése ügyében. Cash iránt már régóta érdeklődik a Milan, és a Villa 35,6 millió euró kér a jobbhátvédért.

Ez a kért ár azonban valószínűleg akadályt jelentene a Milan számára, mivel a jelenlegi tulajdonosi kör nem szokott ennyit költeni egy játékosra. A Milan gyakran érdeklődik egyszerre több játékos iránt, és felmérik az értéküket, mielőtt megtennék a szükséges lépéseket. Ebben az esetben a 35 millió eurót túl magasnak tartják Cashért.

A Villa szeretné megtartani Cash-t, de figyelniük kell a nyereség- és fenntarthatósági szabályokra (PSR). A hírek szerint a 2023-24-es beszámolási időszak június 30-i határidejéig jelentős játékoseladást kell végrehajtania, hogy megfeleljen a követelményeknek, és a 26 éves játékos eladása, akinek még három év van hátra a szerződéséből, segítené a nehéz helyzetüket.

Hasonló helyzetben vannak más játékosok is, mint például Jhon Duran, akinek megszerzését a Chelsea fontolgatja, Douglas Luiz, aki iránt a Juventus érdeklődik, vagy Diego Carlos.

A Villa, Cash helyzetétől függetlenül, a hátvédposzton szeretne erősíteni, de tárgyalásokat folytatnak középpályások, mint Ross Barkley (Luton Town) és Conor Gallagher (Chelsea) szerződtetéséről is.

Cash eközben sérülés miatt kimaradt a lengyel válogatottból az Európa-bajnokságon. Sérülés miatt hiányzott a Villa utolsó két Premier League-meccséről is a szezonban, és úgy ítélték meg, hogy nem tudott időben felépülni a tornára.