Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: Gulácsi szerint többet kell birtokolni a labdát az Eb-n

A magyar válogatott kapusa bizakodóan várja a pénteken rajtoló Európa-bajnokságot…

(Photo by Alex Pantling – UEFA/UEFA via Getty Images)

A magyar válogatott rutinos kapusa, Gulácsi Péter a Nemzeti Sportnak adott interjúban értékelte az írek és az izraeliek elleni felkészülési mérkőzések tapasztalatait:

“Szombaton már valóban sokkal dinamikusabban játszottunk. Megvoltak az ütemváltásaink, jobban megéreztük, mikor van szabad terület a rivális védelme mögött, sok helyzetet alakítottunk ki. Az írek elleni meccsbe még fáradtan mentünk bele, mivel az előtte lévő nyolc-kilenc napban keményen dolgoztunk Telkiben, egyáltalán nem lepett meg, hogy fásultabban mozogtunk. Debrecenhez erős kötődésem van, örültem, hogy az Eb-főpróbát ott játszhattuk Izrael ellen. És annak is, hogy sikerült kiszolgálnunk a közönséget, az első félidőben különösen jól játszottunk.”

“Sok minden jól működött, de nem mondanám, hogy százszázalékosan elégedett voltam. Mi, kapusok abban a pozícióban vagyunk, hogy hátulról olyasmit is látunk, amit a mezőnyből nehéz kiszúrni. Debrecenben is voltak olyan játékhelyzetek, amelyeket az előttünk álló napokban mindenképpen ki kell javítani. Ezeket muszáj megbeszélnünk, hiszen a tornán elengedhetetlen, hogy az erősebb csapatok ellen sokkal stabilabbak legyünk” – tette hozzá az RB Leipzig hálóőre.

A magyar válogatott a pénteken kezdődő Európa-bajnokságon először szombaton lép pályára a Svájc ellen, majd a házigazda Németországgal és Skóciával találkozik még a csoportkörben.

“Mind a három válogatottat ismerjük, tudjuk, milyen karakteres együttesek várnak ránk. A svájci és a német válogatott szereti, ha nála van a labda, ha uralja a mérkőzést, diktálja a tempót. A skótok erősek, hasonló a stílusuk, mint az íreké” – mondta el Gulácsi az Eb-csoportellenfelekről.

“Biztos vagyok benne, hogy sokkal többször szorítanak be bennünket a kapunk elé, többször kell mélyen védekeznünk. Ezért is lesz fontos, hogy a három évvel ezelőtti Európa-bajnoksághoz képest többet legyen nálunk a labda, hiszen ezzel energiát tudunk spórolni, mert ha mi passzolgatunk, levegőhöz juthatunk” – szögezte le a tapasztalt kapus.

“Ahogy mondani szokták, éles hét áll előttünk. A csapat hangulatának jót tett az Izrael elleni siker, mégiscsak jobb győzelemmel elindulni egy ilyen tornára” – tette hozzá.