Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: dán sikeredzőt nevezett ki a Feyenoord Arne Slot megüresedett helyére! – hivatalos

A holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Eredivisie) szereplő Feyenoord hivatalos közleményében számolt be arról, hogy Brian Prisket nevezték ki Arne Slot megüresedett helyére…

(Photo by Dave Howarth – CameraSport via Getty Images)

Brian Priske lett a Feyenoord újdonsült vezetőedzője – tudatta hivatalos csatornáin keresztül a rotterdami alakulat. A dán szakemberrel három évre szóló szerződést kötött a holland együttes, aki az elmúlt két idényben a Sparta Praha élén dolgozott. Érdekesség, hogy utoljára 1989-1991-ig foglalt helyet nem holland szakember a Feyenoord kispadján, akkor a svéd Gunder Bengtsson volt a klub trénere. 

Brian Priske 2011-2016-ig, majd 2018-2019-ig segítőként dolgozott a Midtjyllandnál, míg a köztes időszakban, azaz 2016-2017-ig az FC Köbenhavn-nál volt szintén asszisztens. A Midtjylland irányítását 2019 augusztusában először ideiglenesen vette át, a remek eredmények miatt pedig novembertől végleg kinevezték a csapat élére, melyet a szezon végén bajnoki címre vezetett. A 2021/2022-es idénytől a Royal Antwerp vezetőedzője lett, innen egy évet követően távozott, majd 2022 nyarától a Sparta Praha kispadjára ülhetett le. A cseh gárdával mindkét szezonban bajnok lett, illetve egyszer a Cseh Kupát is elhódította tanítványaival.