Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: kinevezte újdonsült vezetőedzőjét az AC Monza! – hivatalos

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő AC Monza hivatalos közleményében tudatta, hogy Alessandro Nesta örökölte meg Raffaele Palladino megüresedett helyét a csapat kispadján…

(Photo by Emmanuele Ciancaglini/Ciancaphoto Studio/Getty Images)

A korábbi híreknek megfelelően az AC Monza a Lazio és az AC Milan legendás világbajnok olasz védőjét, nevezetesen Alessandro Nestát nevezte ki a csapat élére. A klub 1+1 évre szóló szerződést kötött új vezetőedzőjével, bizonyos feltételek teljesülése esetén a plusz 1 év automatikusan életbe lép. Nesta korábban még nem dolgozott Serie A-s csapat élén egyébként. 

Alessandro Nesta játékos karrierjét valószínűleg óriási részletességgel senkinek sem kell bemutatnunk. A Lazio színeiben nevelkedett, majd ennél a csapatnál is lett profi, itt 1985-2002-ig futballozott. Innen került 2002 nyarán az AC Milanhoz, ahol 10 szezont húzott le, később pedig játszott az Egyesül Államokban és rövidebb ideig Indiában. A Lazióval volt bajnok, kétszeres Olasz Kupa-győztes és egyszeres KEK-győztes, míg a Milan tagjaként két bajnoki címet, két Bajnokok Ligáját és egy Olasz Kupát zsebelt be többek között. Nesta 1996 és 2006 között 78 alkalommal lépett pályára az olasz válogatottban, 2006-ban világbajnoki címet szerzett társaival, míg 2000-ben Eb-ezüstérmes lett. 

Vezetőedzői pályafutását a Miami FC-ben kezdte, ahol 2015-2017-ig dolgozott. Ezt követően hazatért és a Perugia irányítását vette át, majd később volt még a Frosinone trénere is. Több mint két évig nem kapott megbizatást, viszont tavaly nyáron kinevezték a Reggiana élére, az újonc együttest simán benntartotta a Serie B-ben, korábban a Perugiát és a Frosinonét is rájátszást érő helyre vezette, de a Serie A-ba való feljutás egyik csapattal sem sikerült.