Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb fiatal játékossal erősített az Újpest – HIVATALOS

Az elmúlt napokban több játékos szerződtetését jelentette be a jelentős átalakuláson áteső Újpest…

 

Az Újpest hivatalos oldalán tudatta, hogy a lila-fehérek szerződtették a Puskás Akadémia utánpótlás válogatott védőjét, Babós Leventét.

A 20 éves hátvéd a Szeol SC-től került a Puskás Akadémiához, melyet az U14-es korosztálytól kezdve erősített. Az NB III-as második csapatban a 2021-2022-es idényben mutatkozott be, ahol a következő idényt is eltöltötte. Babós ezt követően a másodosztályú Csákvár alapembere volt, az elmúlt idényben 28 mérkőzésen három gólig jutott. A fiatal hátvéd állandó tagja volt az U18-as és az U20-as magyar válogatottnak, most pedig szabadúszóként szerződött a Megyeri útra.

“Hatalmas mérföldkő ez a pályafutásomban. Mindent meg fogok tenni az Újpestért, hozzáteszem a magam részét ahhoz, hogy a klub ismét visszakerüljön a méltó helyére. A futball számomra elsősorban a szurkolókról szól, ebből a szempontból pedig itt egészen különleges közegben játszhatunk majd hétről hétre. Az én szempontból ez egy nagy előrelépés, de készen állok a rám váró feladatokra” – nyilatkozta a játékos a szerződés aláírását követően.

“Levente személyében egy agilis, fiatal belső védő érkezik a klubhoz, aki az NBII-ben stabil játékot mutatott, megfelelő mentorok mellett pedig az NBI-ben fejlődhet tovább. Komoly értéknek tartjuk, aki el tud jutni arra a szintre, hogy meghatározó játékosa legyen a magyar futballnak” – fogalmazott Benczédi Balázs ügyvezető az új szerzeménnyel kapcsolatban.