Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: a Girona kiválóságával erősített a Bayer Leverkusen! – hivatalos

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayer Leverkusen hivatalos közleményében tudatta, hogy szerződtették a Girona középpályását, Aleix Garcíát…

(Photo by Alex Caparros/Getty Images)

A Bayer Leverkusen színeiben folytatja pályafutását a Girona kiváló középpályása, Aleix García. A ‘Gyógyszergyáriak’ 2029 nyaráig szóló szerződést kötöttek vele, illetve a hírek szerint 18+2 millió eurót fizettek érte. García egyébként a Leverkusen második nyári igazolása, a német együttes mellette a Rennes fiatal védőjének, Jeanuël Belocian játékjogát szerezte meg.

Aleix García két ciklust töltött el a Girona színeiben, először 2017-2019-ig kölcsönben játszott a klubnál, majd 2021 nyarán visszatért a katalán alakulathoz. A 2021/2022-es idényben a 6. helyen zártak a másodosztályban, de a rájátszást megnyerve feljutottak a La Ligába. A 2022/2023-as szezont újoncként a 10. helyen fejezték be, míg a 2023/2024-es kiírás során elképesztő módon bronzérmet szereztek. García 37 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, ezeken 3 találatot és 6 gólpasszt jegyzett. Tavaly novemberben debütált a spanyol válogatottban, eddig összesen 2-szer húzhatta fel magára a címeres mezt, az Eb-keretbe végül nem került be. Korábban többek között megfordult még a Manchester Cityben és a Villarrealban is.