Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: azonnali hatállyal távozik a Borussia Dortmundtól Edin Terzic! – Hivatalos

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Borussia Dortmund együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy a jövőben nem Edin Terzic látja el a vezetőedzői feladatokat a csapatnál.

(Photo by Cesare Purini/Mondadori Portfolio via Getty Images)

A német sajtó korábbi beszámolói alapján már tapasztalható volt a feszültség Mats Hummels és Edin Terzic között, a védő ugyanis a Real Madrid elleni BL-döntő előtt összekülönbözött edzőjével, akinek kritizálta a taktikáját. A hírek szerint ezen Terzic olyannyira feldühödött, hogy azonnal fel is ajánlotta a lemondását, de a felek végül a közelgő fináléra tekintettel rendezték a nézeteltérést.

A 41 éves szakember végül mégis távozni fog a sárga-feketéktől, a mai napon ugyanis a klub hivatalos közleményben tudatta, hogy Terzic maga kérte a szerződése azonnali hatályú felbontását, a klub pedig egy konzultációt követően el is fogadta azt. Terzic levélben már el is búcsúzott a csapat szurkolóitól:

„Hihetetlen fájdalmas számomra, de minden sárga-fekete-szurkolónak el kell mondanom, hogy ma megválok a BVB-től. Óriási megtiszteltetés volt megnyerni a Német Kupát a BVB-vel, és a Bajnokok Ligája döntőjéig menetelni a csapattal. Azért kértem a találkozót a klub felsőbb vezetésétől, mert tíz év után úgy éreztem, hogy a közelgő újrakezdésnél már egy új embernek kell állnia a pálya szélén. Mindenki, aki közel áll hozzám tudhatja, hogy nagyon nehéz volt meghoznom ezt a döntést az elmúlt hetekben, ugyanakkor az intenzív megbeszélések után sem változott meg az elhatározásom. A legjobbakat kívánom a klubnak, és ez nem búcsú, hamarosan találkozunk. Viszlát, BVB!”

Edin Terzic edzői karrierje folyamán másodszor irányította a Dortmundot, amellyel 2021-ben megnyerte a Német Kupát, 2023-ban a második helyen végzett a csapattal a Bundesligában, a most véget érő szezonban pedig a BL-döntőbe vezette a klubot.