Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: Buffon szerint lebecsülik az olasz válogatottat

Az Európa-bajnokságra címvédőként készülő olasz válogatott delegációja osztotta meg gondolatait a torna előtt…

(Photo by Claudio Villa/Getty Images for FIGC)

Az olaszok egykori legendás kapusa, Gianluigi Buffon úgy véli, hogy hibát követnek el azok, akik az Európa-bajnokság előtt lebecsülik az olasz válogatott erejét:

“Talán kicsit lebecsülnek minket a többiek, pedig erős csapatunk van. Kiváló karakterek alkotják a gárdát, mindenki nagyon alázatosan dolgozik, és mindent megtesz a válogatott sikeréért. Talán ez a legfontosabb. Van öt-hat topfutballistánk, akik a többiekkel kiegészülve szép sikert érhetnek el. Izgatottan várom az Európa-bajnokság kezdetét.”

“Ugyanolyan izgatott vagyok, mint játékosként voltam, hasonló érzések kavarognak bennem most is. Ahogy közeledik a rajt, úgy lesz egyre nagyobb az érdeklődés, és egyre jobban nő bennünk az adrenalin. Kíváncsi vagyok, milyen lesz a pályán kívül megélni az Európa-bajnokságot. Remélem, egy kicsit hozzá tudok járulni a válogatott sikeréhez, és szép eredményt érünk el Németországban. Az olasz szurkolók folyamatos jelenléte, rajongása és támogatása nagyon sokat jelent nekünk. Úgy érezzük, mintha hazai pályán játszanánk – hasonló volt a helyzet kétezerhatban is” – tette hozzá az olasz válogatott delegációvezetője.

A címvédő Azzurri Spanyolország, Horvátország és Albánia társaságában versenyez a B csoportban.