Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Messi és Lautaro duplájával győzött az argentin válogatott – videóval

Szombatra virradóra játszotta le a címvédő argentin válogatott az utolsó felkészülési mérkőzését a jövő csütörtökön rajtoló Copa América előtt…

(Photo by Tim Nwachukwu/Getty Images)

Az argentin válogatott esélyeshez méltóan a korai hátrányba kerülés ellenére, 4-1-es győzelmet aratott Guatemala ellen a Landoverben rendezett felkészülési mérkőzésen. A szerényebb játékerőt képviselő közép-amerikai együttes már az első öt percben váratlanul vezetést szerzett, miután egy kapu elé belőtt szabadrúgást E. Martínez kiütött, azonban a lecsorgó labda Lisandro Martínez lábáról éppen a saját kapujába pattant. A 12. percben az argentinok máris egyenlítettek, a guatemalaiak hátul passzolgattak, Hagen kapus a saját kapuja előtt eladta a labdát, Lionel Messi pedig közelről könnyűszerrel a hálóba gurított. A “gauchók” továbbra is lendületben maradtak, több ígéretes helyzetet alakítottak ki, majd az első játékrész hajrájában Carboni harcolt ki büntetőt, melyet Messi átadott Lautaro Martíneznek, aki laposan helyzett a kapuba. Közvetlenül a szünet előtt Messi egy közeli szabadrúgásból találta el a kapufát, majd bár Li. Martínez a hálóba sodorta a játékszert, les miatt nem adták meg a találatot. Az első 45 perc 2-1-gyel zárult. A fordulást követően is az argentin válogatott játszott fölényben, amely sorra vezette a támadásokat és gyakran tudott helyzetbe kerülni. A második játérész derekánál egy tökéletesen kijátszott akció végén Messi lekészítéséből Lautaro Martínez szerzett újabb gólt, 3-1-re növelve az előnyt. A világbajnok egyre nagyobb kedvvel futballozott, a csereként beállt Di María egy látványos ollózással próbálta bevenni a kapust és csak kevéssel tévesztett célt. Az utolsó negyedórán belül Di María kiugratásából Lionel Messi szerzett könnyed ziccergólt a kapus mellett elpöckölve a labdát. Az argentinok a végére simán győztek és magabiztos sikerrel melegítettek a kontinensviadalra.

Argentína – Guatemala 4-1 (2-1)
Gólszerzők: Messi (12., 77.), La. Martínez (39., 66. – az elsőt büntetőből), ill. Li. Martínez (4. – öngól)

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!