Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Euro 2024: a csoportkörben már nem léphet pályára a skótok védője!

A mai napon meghozta döntését az UEFA fegyelmi testülete azt illetően, hogy hány mérkőzést kell kihagynia az Európa-bajnokság nyitómeccsén kiállított Ryan Porteousnak.

(Photo by Martin Rickett/PA Images via Getty Images)

Mint arról beszámoltunk, Németország az Európa-bajnokság nyitányán 5:1-re kiütötte Skóciát. A németek már az első félidőben 3:0-s előnyre tettek szert, ráadásul a 44. percben még emberelőnybe is kerültek, miután Ryan Porteoust kiállította a játékvezető a Gündogan ellen elkövetett durva belépője miatt. Az UEFA fegyelmi bizottsága ma hozott döntést arról, hogy hány mérkőzést kell kihagynia a skótok védőjének, és végül úgy döntöttek, hogy két meccsre szóló eltiltással sújtják a játékost, aki így a csoportkörben Svájc és Magyarország ellen sem léphet pályára. Porteusszal így könnyen megeshet az is, hogy az Európa-bajnokság számára az első 44 percet követően véget is ért, hiszen csak akkor juthat újabb lehetőséghez, ha a skótok továbbjutnak a csoportból.

Skócia szerdán Svájc ellen fog pályára lépni a csoportkör második fordulójában, míg a magyar válogatottal szemben vasárnap fognak megmérkőzni.