Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Euro 2024: A francia válogatott a vérét adta a győzelemért – videóval

A francia válogatott ugyan hozta a papírformát, a helyzetkihasználás azonban közel sem olyan volt, mint azt várni lehetett az Eb egyik legnagyobb esélyesétől…

(Photo by Rico Brouwer/Soccrates/Getty Images)

Nagy árat fizethetett a francia válogatott az Ausztria elleni összecsapáson, amennyiben a franciák sztárja valóban orrtörést szenvedett a mérkőzés hajrájában.

Az első félidő folyamán a francia válogatott vette a kezébe a kezdeményezést, Kylian Mbappe és Ousmane Dembele is megannyi alkalommal megbontotta az ellenfél védelmét a cseleikkel, azonban a gólok még a legnagyobb ziccerek alkalmával is elmaradtak, a francia támadósorban még látványosan benne volt a hosszú szezon okozta fáradtság.

A 38. percben végül a friss Real Madrid igazolás, Kylian Mbappe törte fel az osztrák védelmet, majd beadását az ellenfél védője rossz helyre fejelte, így Wober fejese a 2024-es Eb első öngólja.

A második félidő folyamán az osztrákok ugyan magukhoz tértek, ez azonban csak arra volt elég, hogy a franciák előnye ne nőhessen tovább.

A franciák csapatában ráadásul Griezmann és Mbappe is a vérét adta a győzelemért, előbbi először a reklámtáblán hasította fel a fejbőrét, majd az ellenfél esett a lábára, míg Mbappe egy védővel fejelt össze. Utóbbi számára az orrtörés sem kizárt rögtön az első összecsapáson.

Ausztria – Franciaország 0-1 (0-1)
Helyszín: Merkur Spiel-Arena (Düsseldorf), Vezette: Manzano J. (Esp)
Gólszerzők:ill. Wober ÖG (38.)
Kiállítás:ill.

Franciaország: 16. Maignan (GK) — 5. Kounde, 17. Saliba, 4. Upamecano, 22. T. Hernandez — 7. Griezmann, 13. Kante, 14. Rabiot — 11. Dembele, 15. Thuram, 10. Mbappe.

Ausztria: 13. Pentz (GK) — 5. Posch, 4. Danso, 2. Wober, 16. Mwene — 10. Grillitsch, 6. Siewald — 20.  Laimer, 9. Sabitzer, 19. Baumgartner — 11. Gregoritsch.

A mérkőzés videós összefoglalója:


 

A D-csoport állása:

 

Standings provided by Sofascore