Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: közleményt adott ki Sergio Ramos jövőjéről a Sevilla! – hivatalos

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Sevilla hivatalos közleményében tudatta, hogy Sergio Ramos távozik a csapattól…

(Photo by Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images)

A Sevilla hivatalos csatornáin keresztül számolt be arról, hogy Sergio Ramos nem marad a klub kötelékében. A veterán spanyol hátvéd holnap, azaz kedden 11:00-kor búcsúzik el az együttestől a Ramón Sánchez-Pizjuánban. Ramos tavaly tért vissza a Sevillához, mindent egybe véve 37 tétmérkőzésen lépett pályára, ezeken 7 találatot jegyzett, korábban pedig 2004-2005-ig futballozott az andalúziai gárda legjobbjai között. 

Sergio Ramos karrierjének csúcsát a Real Madridban töltötte, itt 2005-2021-ig játszott. A spanyol sztárcsapatban minden sorozatot figyelembe véve 671 találkozón jutott szóhoz, melyek során védőként 101 gólig jutott. Társaival nyert többek között öt bajnoki címet, négy Bajnokok Ligáját és két Király-kupát. Innen a PSG-hez vezetett az útja, ahol két idényt húzott le, a párizsi alakulattal kétszer nyerte meg a bajnokságot. A spanyol válogatott szintén hosszú éveken keresztül meghatározó alaknak számított, a címeres mezt 2005 és 2021 között 180-szor húzhatta fel magára, ezeken 23 találatot jegyzett. Társaival nyert két Európa-bajnokságot (2008, 2012) és egy világbajnokságot (2010).