Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az UEFA akadályozhatja meg, hogy Manchester United leigazolja Jean-Clair Todibót

Bár az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United erősen érdeklődik az OGC Nice védője, Jean-Clair Todibo iránt, az UEFA miatt meghiúsulhat az üzlet.

(Photo by Franco Arland/Getty Images)

A The Athletic információi szerint hiába szeretné, a Manchester United a nyáron valószínűleg nem szerződteti az OGC Nice védőjét, Jean-Clair Todibót a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (UEFA) azon szabálya szerint, amely tiltja, hogy több klub tulajdonosa is versenyezzen ugyanabban a sorozatban.

A United és a Sir Jim Ratcliffe cégének, az INEOS-nak a tulajdonában lévő Ligue 1-es klub, a Nice kvalifikálta magát az Európa-ligába, és jelenleg is arra várnak, hogy megtudják, mindkét csapat játszhat-e a versenysorozatban a következő szezonban.

Az UEFA szabályzata nem engedi meg, hogy bármely szervezet vagy magánszemély “döntő befolyással” rendelkezzen egynél több klub működésére ugyanabban a sorozatban. Ratcliffe-nek 27,7 százalékos részesedése van a Unitedben. Mindkét klubnak június 3-ig kellett bizonyítékokat szolgáltatnia az UEFA-nak, hogy bizonyítsák, megfelelnek a szabályoknak, és most egy független testület ítéletére várnak az ügyben.

Todibo potenciális átigazolási célpontként szerepelt a Unitednél, amely Raphael Varane távozása után idén nyáron egy középső védő szerződtetését helyezte előtérbe.

A 24 éves játékos átigazolása az Old Traffordra azonban most már nagyon valószínűtlennek tűnik, tekintettel az UEFA múlt hónapban kiadott, a több klub tulajdonjogáról szóló iránymutatására, amely óva intette azokat a tulajdonosokat az ilyen ügyletektől, akik több klubot is birtokolnak.