Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Euro 2024: nem bírt egymással Skócia és Svájc – videóval

Az Európa-bajnokság csoportköreinek második fordulóját kezdték meg a mai nap folyamán a csapatok, és a késő esti mérkőzésen az A-csoportban szereplő Skócia és Svájc egy igazságos döntetlent játszott egymással.

(Photo by Martin Rickett/PA Images via Getty Images)

Az első komolyabb lehetőség a 13. percben alakult ki a mérkőzésen, amelyből a skót rögtön meg is szerezték a vezetést. Egy svájci szögletkombináció után sikerült kifejelni a skótoknak a labdát, majd egy gyors kontratámadás végén McGregor letette a labdát Scott McTominaynek, akinek a lövését Sommer valószínűleg hárította volna, de Fabian Schar rosszul tette bele a lábát, így a kapuban kötött ki a labda, 1-0! A 26. percben egyenlíteni tudott Svájc, a skótok hátvédje, Ralston borzasztó hátra passzát követően Shaqiri csapott le a labdára és állítgatás nélkül gyönyörű gólt lőtt a jobb felsőbe, 1-1! A 32. percben akár meg is fordíthatta volna a mérkőzést a svájci válogatott, egy remekül végigvezetett kontratámadás végén Ndoye kapta a labdát, aki egy cselt követően remekül lőtt a hosszú irányába, azonban Gunn óriási bravúrt bemutatva szögletre tolta a labdát. A szünetre így 1-1-es döntetlennel mehettek a csapatok.

A második játékrészben is egy bő negyedórát kellett várni az első komolyabb lehetőségre, amiből kis híján gól is született. Az 59. percben Ndoye kapott egy indítást, majd sikerült áthámoznia magát a védőjén, azonban nem sikerült belőnie a ziccerét, mert Gunn még ujjheggyel szögletre tudta tolni a labdát. A 67. percben Skócia is közel állt a vezetés megszerzéséhez, a 16-os sarkáról ívelt be egy labdát Robertson, amire Grant Hanley érkezett jól, a rutinos védő azonban csak a kapufát találta el fejjel. A 90. percben Svájc megnyerhette volna a mérkőzést, Rieder ívelt be a jobb oldalról egy szabadrúgást, amire a csereként beálló Amdouni érkezett remekül, azonban ígéretes helyzetben centikkel a kapu mellé bólintott. A ráadás 2. percében Skóciának is megvolt a lehetősége a gólszerzésre, Andy Robertson tett középre remekül egy labdát, azonban Akanji az utolsó pillanatban menteni tudott az üresen érkező Shankland elől. A mérkőzés így az első félidőben már kialakult 1-1-es döntetlennel ért véget.

Skócia – Svájc 1-1 (1-1)
Helyszín: RheinEnergieStadion (Köln), Vezette: I. Kruzliak (szlovák)
Gólszerzők: McTominay (13.) ill. Shaqiri (26.)
Sárga lap: McTominay (51.), McKenna (68.), McGinn (71.) ill. R. Rodríguez (31.), Sierro (86.)
Kiállítás:ill.

Skócia: Gunn – Ralston, Hendry, Hanley, Tierney (McKenna 61.), Robertson – Gilmour (McLean 79.), McTominay, McGregor, McGinn (Christie 90.) – Adams (Shankland 90.). Szövetségi kapitány: Steve Clarek

Svájc: Sommer – Schar, Akanji, Rodríguez – Widmer (Stergiou 86.), Xhaka, Freuler (Sierro 75.), Shaqiri (Embolo 60.) – Aebischer, Vargas (Rieder 75.) – Ndoye (Amdouni 86.). Szövetségi kapitány: Murat Yakin

A mérkőzés videós összefoglalója:

Az A-csoport állása:

Az állást biztosítja a Sofascore