Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Manchester United: erősen érdeklődnek Olaszországból Mason Greenwood iránt – sajtóhír

Angol sajtóértesülések szerint az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United támadója, Mason Greenwood könnyen lehet, hogy Olaszországban folytatja pályafutását.

 (Photo by Angel Martinez/Getty Images)

A The Athletic információi szerint a Manchester United szélsője, Mason Greenwood iránt több klub mellett a Lazio is élénken érdeklődik, miközben folytatódnak a találgatások a jövőjével kapcsolatban.

A 22 éves Greenwood a 2023/24-es szezont a spanyol Getafe kölcsönjátékosaként töltötte, ahol 36 alkalommal lépett pályára minden sorozatot figyelembe véve, és 10 gólt szerzett. Greenwood számára továbbra is több lehetőség van, és bár a United a végleges eladását részesíti előnyben, egy újabb kölcsönadás sem kizárt, ahogy az sem, hogy visszatérjen nevelőegyesületéhez.

A Lazio egyike a számos érdeklődő klubnak, a Juventus, a Napoli, és más német, spanyol és portugál klub is figyelemmel kíséri a helyzetét. Azt még nem tudni, hogy a United mennyit akar kérni a játékosáért, de a római klub az elmúlt 20 évben Claudio Lotitóért fizette a legtöbbet a Fenerbahcének, mindössze 21 millió eurót.  A Getafe is érdeklődik Greenwood iránt, egy újabb kölcsönszerződés keretében.

Greenwood azután vált igazolhatóvá, hogy a United tavaly augusztusban megerősítette, hogy elállt attól a tervétől, hogy a csatárt visszahozza az első csapatba. Az már korábban eldőlt, hogy Greenwood az Old Traffordtól távol folytatja pályafutását, miután az angol ügyészség megszüntette az ellene nemi erőszak kísérlete, testi sértés és kényszerítés miatt indított eljárást annak okán, hogy a koronatanúk visszavonták együttműködésket. Greenwood tagadta az összes ellene felhozott vádat.

Jelenlegi United-szerződése 2025 júniusában jár le, és egyéves hosszabbítási opciót tartalmaz, amelyet aktiválhat, amennyiben a klub erről dönt.