Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa América: magabiztos győzelemmel nyitotta a tornát a címvédő – videóval

Péntekre virradóra a címvédő argentin válogatott Kanada elleni mérkőzésével vette kezdetét a 2024-es Copa América

(Photo by Hector Vivas/Getty Images)

Az idei 16 csapatos Copa América nyitómeccsén a címvédő Argentína esélyeshez méltóan, végig fölényben futballozva aratott 2-0-s győzelmet Kanada ellen Atlantában.

Az argentinok a kezdés után rögtön támadásba lendültek és védekezésre kényszerítették a kanadaiakat. Az első öt perc végén Messi tizenhatoson belüli kevergetését követően Paredes átlövése kerülte el centikkel a kanadai kaput. Pár perccel később Di María a saját térfeléről ugrott ki ziccerben, Crepeau azonban a kapujából kirobbanva hárította a lövését. Messiék továbbra is mezőnyfölényben futballoztak, de kevésszer tudtak helyzetbe kerülni. Az első félidő hajrájában De Paul jobb oldali bejátszásából A. Mac Allister fejelt közelről, Crepeau ismét fogta a próbálkozást. Nem sokkal a szünet előtt akár Kanada is megszerezhette volna a vezetést, Larin bejátszásából Eustaquio közeli fejesénél E. Martínez bravúrral védett, az ismétlést pedig Davies vágta fölé. Az első játékrész így gól nélküli döntetlennel zárult.

A szünet után sem változott a játék képe, a “gauchók” tovább nyomtak a vezető gól megszerzéséért. Három perc elteltével megtört a jég, Messi indítását követően A. Mac Allister tovább piszkálta a labdát Crepeau elől, majd Julián Álvarez az ötösön belülről az őrizetlen hálóba helyezett. Egy perccel később a Manchester City támadója akár duplázhatott is volna, J. Álvarez kiszorított helyzetből leadott lövését azonban védeni tudta a juharlevelesek kapusa. Az argentin válogatott az előny birtokában is többet támadott, azonban a legnagyobb lehetőségek is kimaradtak. A 65. percben Messi ziccerben ugrott ki, Crepeau azonban ismét hárított, a kipattanó után pedig D. Cornelius blokkolta önfelaldózóan az újabb próbálkozást. Ugyan az argentinok kézben tartották a mérkőzést, Kanada is vezetett veszélyes támadásokat. Bő tíz perccel a vége előtt Messi egy kiugrás végén a kapu és a kapus mellett is elpöckölte a labdát. Az utolsó tíz percen belül a csereként beállt La. Martínez és Otamendi is elpuskázott egy-egy ordító lehetőséget, majd a rendes játékidő hajrájában Messi indításából Lautaro Martínez találata biztosította be az argentin győzelmet. Az argentinok így biztos sikerrel kezdték a tornát, de Kanada sem vallott szégyent.

Argentína – Kanada 2-0 (0-0)
Helyszín: Mercedes Benz Stadium, Atlanta; Vezette: Jesús Valenzuela (venezuelai)
Gólszerzők: J. Álvarez (49.), La. Martínez (88.), ill.
Sárga lapok: De Paul (61.), Lo Celso (90+1.), ill. I. Koné (81.), D. Cornelius (90+4.)
Kiállítva:ill.

Argentína: E. Martínez – Molina (Montiel 89.), C. Romero, Li. Martínez, Acuna (Tagliafico 89.) – Di María (Lo Celso 68.), De Paul, Paredes (Otamendi 77.), A. Mac Allister – Messi, J. Álvarez (La Martínez 76.). Szövetségi kapitány: Lionel Scaloni.

Kanada: Crepeau – Johnston, Bombito, D. Cornelius, Davies – Buchanan (Shaffelburg 59.), I. Koné (J. Osorio 85.), Eustaquio, Millar (Russell-Rowe 85.) – J. David, Larin (Laryea 80.). Szövetségi kapitány: Jesse Marsch.

A csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore

A folytatásban péntekről szombatra virradóra az A csoport másik két csapata, Peru és Chile fog pályára lépni egymás ellen

A következő játéknap programja

Június 22., szombat, 02:00 Peru – Chile AT&T Stadium, Arlington

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!