Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: különleges játékvezetője lesz a magyar válogatott sorsdöntő meccsének

Az Európa-bajnokságon az első két mérkőzését elveszítő magyar válogatott vasárnap este Skócia ellen lép pályára…

(Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images)

Az UEFA döntése értelmében az argentin Facundo Tello lesz a játékvezetője a magyar válogatott Skócia elleni, utolsó csoportmérkőzésének az Európa-bajnokságon.

A 42 éves argentin sípmester meghívott vendégként vesz részt az európai kontinenstornán, cserébe az olasz Maurizio Mariani kapott meghívót a Copa Américára. Tello öt éve FIFA-kerettag, jobbára a dél-amerikai kontinensen vezetett mérkőzéseket, míg a 2022-es világbajnokságon a Portugália-Marokkó negyeddöntőn fújta a sípot, a mostani viadalon pedig a a Törökország-Grúzia találkozón dirigált.

Tello legemlékezetesebb mérkőzésén a Boca Juniors-Racing Club argentin Bajnokok Kupája-összecsapáson egy tömegjelenet után nem volt szívbajos tíz piros lapot felmutatni, majd lefújni a mérkőzést.

Tello munkáját ezúttal is Gabriel Chade és Ezequiel Brailovsky segíti az oldalvonal mellett, míg a negyedik játékvezető a norvég Espen Eskas, a fő VAR-bíró pedig a spanyol Alejandro Hernández Hernández lesz, az ő munkáját a szintén spanyol Juan Martínez Munuera és a portugál Tiago Martins segíti.

A csoport másik találkozóján, a Németország–Svájc-mérkőzésen, amely a csoportelsőségről lesz hivatott dönteni, az olasz Daniele Orsato lesz a bíró, aki utolsó kontinenstornáján fújja a sípot.