Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Euro 2024: nem bírt egymással Hollandia és Franciaország! – videóval

Rangadót rendeztek az Európa-bajnokság D-jelű csoportjának második fordulójában, ahol Hollandia Franciaországgal csapott össze.

(Photo by Kevin Voigt/GettyImages)

Már a 2. percben szükség volt egy nagy bravúrra Maignantól, aki Frimpong megpattanó lövését ütötte újheggyel szögletre. A 4. minutumban a másik kapu forgott veszélyben, miután Griezmann egy távoli lövéssel próbálkozott, a löketét pedig Verbruggen tornázta ki a léc alól. A 14. percben aztán hatalmas lehetőséget puskáztak el a franciák, ekkor ugyanis Rabiot passzából Griezmann került szinte kihagyhatatlan helyzetbe, de a támadó elesett lövés közben, így nem tudta értékesíteni a nagy lehetőséget, majd nem sokkal később 11 méterről kapura lőtt az Atlético támadója, de nem talált célt. A 16. percben ismét a hollandok veszélyeztettek, miután Gakpo cselezte magát jó helyzetbe, de a 17 méterről leadott bal alsóba tartó lövését Maignan bravúrral hárította. A játékrész második felében már jóval óvatosabban futballoztak a felek, igazán nagy helyzet nem is alakult ki, így gól nélküli döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidő első említésre méltó helyzetéig a 60. percig kellett várni, amikor Thuram lőtt kapura 20 méterről, de a próbálkozása elkerülte Verbruggen kapuját. Nem sokkal később egy Dembele beadás után Tchouameni fejelhetett 7 méterről, ám ez kevéssel a felsőléc felett hagyta el a játékteret. A 65. minutumban aztán egy szépen lejátszott akció végén Griezmann lőhetett 4 méterről estében kapura, de Verbruggen jól mozdult ki, és zárta a szöget. A 69. percben az első holland lehetőség is kialakult, ekkor Depay lövését védte lábbal bravúrosan Maignan, a kipattanót pedig Simons hiába vágta a hálóba, Dumfries lesen tartózkodott, így érvénytelenítették a találatot. A véghajrában már egyik fél sem mert nagyobb kockázatot vállalni, így újabb nagy helyzet már nem alakult ki, ezzel pedig megszületett a torna első gól nélküli döntetlenje.

Hollandia – Franciaország 0-0 (0-0)
Helyszín:
Red Bull Arena Vezette: A. Taylor
Gólszerzők:
ill.-
Sárga lapok: Schouten (31.) ill.-
Kiállítás:ill.-

Hollandia: Verbruggen – Aké, van Dijk, de Vrij, Dumfries – Reijnders, Schouten (Veerman 73.), Simons (Wijnaldum 73.) – Gakpo, Depay (Weghorst 79.), Frimpong (Geertruida 73.) Szövetségi kapitány: Ronald Koeman

Franciaország: Maignan – Koundé, Upamecano, Saliba, Hernández – Rabiot, Kanté, Tchouameni – Griezmann, Thuram (Giroud 75.), Dembele (Coman 75.) Szövetségi kapitány: Didier Deschamps

A mérkőzés összefoglalója:

A 2. forduló eredményei és további programja:

Szerda:
Horvátország – Albánia 2-2
Németország – Magyarország 2-0
Skócia – Svájc 1-1

Csütörtök:
Szlovénia – Szerbia 1-1
Dánia – Anglia 1-1
Spanyolország – Olaszország 1-0

Péntek:
Szlovákia – Ukrajna 1-2
Lengyelország – Ausztria 1-3
Hollandia – Franciaország 0-0

Szombat:
15:00 Georgia – Csehország (Tv: M4 Sport)
18:00 Törökország – Portugália (Tv: M4 Sport)
21:00 Belgium – Románia (Tv: M4 Sport)

A D-csoport aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore