Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Euro 2024: Ukrajna hátrányból fordítva győzte le Szlovákiát – videóval

Az Európa-bajnokság csoportkörének 2. fordulójában Ukrajna legyőzte Szlovákiát, így előbbi életben tartotta, míg utóbbi elszalasztotta a biztos továbbjutási esélyeit.

(Photo by Charlotte Wilson/Offside/Offside via Getty Images)

Az első bő negyedórában nagyon bekezdett Szlovákia, több komoly gólhelyzetet is kialakítottak. A 10. percben Lukas Haraslín lőhetett ígéretes helyről, de Anatoliy Trubin leért és lábbal hatalmas védést mutatott be, majd egy perccel később még nagyobbat védett az ukránok kapusa, Ivan Schranz próbálkozását követően. A 17. percben 22 méterről tekert kapura egy szabadrúgást Hancko, amelyet Trubin kitolt, de az abból következő bedobást gyorsan elvégezték a Szlovákok, amelyet követően Haraslín tette a labdát a kapu elé, és az ukrán védők lemaradtak a hosszún Schranzról, aki a kapuba bólintott közelről, 1-0! A 30. percet követően az ukránok is megérkeztek a mérkőzésbe, a 34, percben egy remek támadás végén lepattant a labda, amelyet a jobb hátvéd, Tymchyk lőtt el 14 méterről és a kapufáról jött ki a játékszer. A 37. percben Mudryk hagyta le védőjét, és ha egy kicsit higgadtan tud maradni, akkor vagy pontosabban passzol vagy Dúbravkát kicselezve könnyen egyenlíthetett volna Ukrajna, de a Chelsea támadója a kapusba passzolta a labdát. A 43. percben egy éles szögből elvégzett szabadrúgást tekert kapura Zinchenko, azonban Dúbravak résen volt és hárítani tudott. A 44. percben Haraslín kapott egy labdát a 16-os közelében, majd lövőhelyzetbe került és jól is vette célba a hosszú sarkot, de Trubin kitudta tolni a bal alsóból.

A második játékrész elején, az 54. percben sikerült Ukrajnának az egyenlítés, Mudryk vezette végig gyorsan a pálya közepén a labdát, majd letette Dovbyknak a labdát, és már úgy tűnt, hogy elhal a támadás, majd felzárkózott Zinchenki is, aki megkapta a labdát, középre tette az érkező Shaparenkónak a labdát, aki belsővel kilőtte a jobb alsót, 1-1! A következő komoly gólszerzési esélyre a 74. percig kellett várni, akkor egy kontratámadás végén Yaremchuk ha egy picit pontosabb labdát ad, akkor Mudryk ziccerbe kerülhetett volna, de a rosszul kivitelezett passz miatt kisodródott a Chelsea játékosa, de éles szögből így is sikerült eltalálnia a kapufát, a könnyelmű Dúbracka mellett. A 80. percben pedig sikerült megfordítani a mérkőzés állását Ukrajnának, Shaparenko kapott egy labdát, majd a védők mögé bemozgó Yaremchukot indította, aki maga elé finomította a labdát remek mozdulattal, majd a lövésre számító és hezitáló Dúbravka mellett elpöccintette a labdát nagyon higgadtan, a menteni igyekező Skriniar pedig már nem tudott menteni, csak beljebb segíteni a labdát a kapuba, 1-2! A hosszabbítással együtt hátralévő bő negyedórát pedig már kihúzták az ukránok, így életben tartották továbbjutási esélyeiket, míg a Szlovákok elszalasztották ezt a lehetőséget.

Szlovákia – Ukrajna 1-2 (1-0)
Helyszín: Merkur Spiel-Arena (Düsseldorf), Vezette: Michael Oliver (angol)
Gólszerzők: Schranz (17.) ill. Shaparenko (54.), Yaremchuk (80.)
Sárga lap:ill. Yaremchuk (84.)
Kiállítás:ill.

Szlovákia: Dúbravka – Pekarík, Vavro, Skriniar, Hancko (Obert 67.) – Kucka, Lobotka, Duda (Bénes 60.) – Schranz (Sauer 86.), Brozeník (Strelec 60.), Haraslín (Suslov 67.). Szövetségi kapitány: Francesco Calzona

Ukrajna: Trubin – Tymchyk, Zabarnyi, Matviienko, Zinchenko – Shaparenko (Talovierov 90+2.), Brazhko (Sydorchuk 85.), Sudakov – Yarmolenko (Zubkov 67.), Dovbyk (Yaremchuk 67.), Mudryk (Malinovsky 85.). Szövetségi kapitány: Szerhij Rebrov

A mérkőzés videós összefoglalója:

Az E-csoport állása:

Standings provided by Sofascore