Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

20 éves angol középpályással erősít az Everton – HIVATALOS

Az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Everton együttese bejelentette első nyári igazolását. 

(Photo by Tony McArdle/Everton FC via Getty Images)

Az Everton megerősítette, hogy leigazolta Tim Iroegbunamot az Aston Villától. A 20 éves játékos hároméves szerződést írt alá, amely 2027-ig köti a klubhoz.

Ő az Everton első nyári szerződtetése, és jelenleg nincs információ arról, hogy milyen összegért váltott klubot.

A Villa hajlandó volt elengedni Iroegbunamot, mivel az angol U20-as válogatott középpályás rendszeres játéklehetőségre vágyott, és olyan játékosnak gondolják a liverpooliak, amely segíthet a klubnak abban, hogy enyhítse a Premier League jövedelmezőségi és fenntarthatósági szabályzatával (PSR) kapcsolatos félelmeit.

“Az Everton egy csodálatos klub, egy nagy klub, és nagyon boldog vagyok, hogy csatlakozhatok, és alig várom, hogy elkezdhessem a munkát”

– mondta Iroegbunam az Evertontv-nek.

“Ez egy olyan lépés volt, amit mindenképp meg kellett tennem. Meg akartam ragadni a lehetőséget. Amikor beszéltem Kevin Thelwell sportigazgatóval, többet mesélt a klubról – a történetéről, a jövőjéről és arról, hogy hol látnak engem a csapatban. Nagyon izgatottá tett, mert nagy dolgok jönnek, különösen az új stadion.”

Iroegbunam 2022-ben csatlakozott a Villához, miután végigjárta a West Bromwich Albion akadémiáját, és a 2022/23-as szezont kölcsönben a Queens Park Rangersnél töltötte, ahol 32 alkalommal lépett pályára és kétszer is betalált.