Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: kölcsönadta Gulácsi riválisát az RB Leipzig! – Hivatalos

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő RB Leipzig együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy kölcsönadta kapusát, Janis Blaswichot a Red Bull Salzburgnak.

(Photo by Lukas Schulze/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images)

Janis Blaswich éppen Gulácsi Péter 2022-ben elszenvedett súlyos sérülése miatt jutott lehetőséghez az RB Leipzig kapujában, ahol hosszú ideig kiváló helyettesítette a magyar válogatott hálóőrt. Blaswich jó teljesítménye komoly fejtörést okozott Marco Rosénak, de a 2023/2024-es szezon második felére Gulácsi visszafoglalhatta helyét a Leipzig kapujában. Miután a lipcsei együttes korábban bejelentette már a nagy tehetségként beharangozott Marteen Vandevoordt szerződtetését, így egyértelmű volt, hogy valamelyik kapusnak távoznia kell a nyár folyamán. Ez végül Blaswich lett, a Leipzig ugyanis a mai nap folyamán hivatalos közleményben tudatta, hogy a 33 éves kapus a következő idényt a testvércsapatnál, a Red Bull Salzburgnál fogja kölcsönben tölteni.

Janis Blaswich az RB Leipzig színeiben összesen 64 mérkőzésen léphetett pályára, amelyekből 19-et hozott le kapott gól nélkül. Szerződése 2026 nyaráig köti aktuális csapatához.