Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: Sallai szerint ha nem látnának esélyt a továbbjutásra, nem lennének itt

Az első két mérkőzését elveszítő magyar válogatott vasárnap este Skócia ellen vív sorsdöntő meccset az Európa-bajnokságon…

(Photo by Kevin Voigt/Getty Images)

A magyar válogatott szélsője, Sallai Roland a pénteki sajtótájékoztatón elmondta, hogy le szeretnék győzni a skótokat, mert hisznek a továbbjutásban:

“Ha nem látnánk esélyt a továbbjutásra, túlzással élve valószínűleg már nem lennénk itt. Szeretnénk a legjobb teljesítményünket nyújtani, a matek pedig csak azután kezdődhet, ha megvertük a skótokat. A németek elleni meccsből kell kiindulni, ott a kompakt védekezésből próbáltunk gyors ellentámadásokat vezetni. Megvoltak a lehetőségeink gólokat szerezni, ezt kell csinálni Skócia ellen is, azaz a kompakt védekezés a kulcsa a következő találkozónak is.”

“A Svájc elleni első félidőről már nem szeretnénk beszélni, a németek elleni mérkőzés már sokkal jobban nézett ki, gyors átmenetek és abból a helyzetek gyors kialakítása a kulcs, de ha megvannak a lehetőségek, azt értékesíteni is kell. A csapategység és a jó hangulat megvan, ez segít a mentális ráhangolódásban. Mindegy hogyan, de nyerni kell, akár csúnya meccsen is” – tette hozzá a Freiburg szélsője.

A magyar válogatott vasárnap este 21 órától játssza az utolsó csoportmeccsét Skócia ellen, és csak győzelem esetén maradna esélye a továbbjutásra.