Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa América: Venezuela emberelőnyben nyert Ecuador ellen – videóval

Szombatról vasárnapra virradóra két mérkőzést rendeztek meg az Egyesült Államokban zajló Copa América B csoportjában…

(Photo by Thearon W. Henderson/Getty Images)

A szombati játéknap első mérkőzésén Venezuela hosszabb idei emberelőnyben játszva aratott 2-1-es győzelmet hátrányból fordítva Ecuador ellen.

A mérkőzés elején a venezuelai válogatott előtt adódtak gólszerzési lehetőségek, azonban egy ideig csak kimaradt lehetőségekig jutottak. A legnagyobb helyzet alkalmával Páez közelről leadott lövését Romo kapus hatalmas bravúrral védte, majd a kipattanóért küzdve E. Valencia csúnyán fejbe rúgta Navarrót, amiért a játékvezető a videofelvételek megtekintése után azonnali piros lappal leküldte a pályáról az ecuadoriak csapatkapitányát. Ennek ellenére az egyenlítőiek tíz emberrel is támadásban maradtak és néhány további kimaradt helyzet után nem sokkal a szünet előtt a vezetést is megszerezték. Öt perccel az első félidő vége előtt egy kapu elé lőtt szabadrúgást követően a venezuelaiak röviden szabadítottak fel, a lecsorgó labdát Jeremy Sarmiento vágta a hálóba a tizenhatoson belülről. Az első 45 percet követően Ecuador tíz emberrel vezetett 1-0-ra.

A második játékrészre Fernando Batista két cserével igyekezett frissíteni a venezuelai válogatott támadójátékát. A fokozódó venezuelai nyomás a 64. percben érett góllá, amikor Rondón lekészítéséből a csereként beállt Jhonder Cádiz lőtt laposan a hálóba. Az emberelőnybne játszó Vinotinto egyre nagyobb nyomást helyezett az ecuadori kapura, és újabb tíz perccel később egy másik csereember, Eduard Bello megfordította a mérkőzés állását, miután közelről bepofozta a Rondón fejese utáni kipattanót a tehetetlen A. Domínguez kapujába. Az ecuadoriak ugyan tíz emberrel is próbálkoztak az egyenlítésért, de nem tudtak már érdemben újítani, minden erejüket felemésztette a védekezés, így a torna egyik titkos esélyese a hosszú emberhátrányban vereséggel kezdte szereplését.

Ecuador – Venezuela 1-2 (1-0)
Helyszín: Levi’s Stadium, Santa Clara; Vezette: Wilmar Roldán (kolumbiai)
Gólszerzők: Sarmiento (40.), ill. Cádiz (64.), Bello (74.)
Sárga lapok: Sarmiento (29.), Páez (45+1.), ill. Machis (31.), Casseres (45+3.)
Kiállítva: E. Valencia (22.), ill.

Ecuador: A. Domínguez – A. Preciado, F. Torres, Pacho, Hincapié – A. Franco (J. Caicedo 79.), M. Caicedo – Yeboah (K. Rodríguez 35.), Páez (Minda 79.), Sarmiento (Gruezo 62.) – E. Valencia. Szövetségi kapitány: Félix Sánchez.

Venezuela: Romo – A. González, Ferraresi, Y. Osorio, Navarro – Casseres (Bello 46.), Y. Herrera (Rincón 90+2.), J. Martínez – Soteldo (Savarino 84.), Rondón (E. Ramírez 84.), Machis (Cádiz 46.). Szövetségi kapitány: Fernando Batista.

 

A csoport másik mérkőzésén Mexikó nagy küzdelemben 1-0-ra diadalmaskodott Jamaica ellen, így Venezuelához hasonlóan három ponttal rendelkezik az első fordulót követően.

Az első félidő nagy részében a mexikóiak játszottak mezőnyfölényben, többször próbálkoztak a vezetés megszerzésével, azonban Waite kapus hibálanul látta el a feladatát Chavezék próbálkozásaival szemben. Mivel a jamaicai kapus megóvta kapuját a góltól, csapata pedig veszélytelen volt az ellenfél kapujára, az első játékrész 0-0-s döntetlennel zárult.

A szünet után alig öt perc elteltével a Reggae Boyz megszerezhette volna a vezetést, Antonio azonban hiába fejelt közelről bevetődve J. González kapujába, a gólt hosszas videózás után les miatt érvénytelenítették. Mexikó megúszta a hátrányba került és tovább folytatta a rohamozást. Ahogy néhány friss erő is beállt a cserepadról, a második félidő derekánál az előre húzódó balhátvéd, Gerardo Arteaga a tizenhatos vonaláról védhetetlen gólt ragasztott Waite kapujába. Innentől Jamaicának lett sürgősebb támadnia az egyenlítésért, azonban az izlandi Heimir Hallgrimsson által irányított társulat csak elvétve tudott helyzetbe kerülni, így képtelen volt visszajönni a meccsbe. Mexikó minimális, ám annál értékesebb három pontja még sokat jelenthet a kiélezettnek ígérkező csoportban.

Mexikó – Jamaica 1-0 (0-0)
Helyszín: NRG Stadium, Houston; Vezette: Ismail Elfath (marokkói-amerikai)
Gólszerző: Arteaga (69.), ill.
Sárga lapok:ill.
Kiállítva:ill.

Mexikó: J. González – J. Sánchez, Montes, Vásquez, Arteaga – E. Álvarez (L. Romo 30.), Chávez (E. Sánchez 78.) – Antuna (Alvarado 78.), Pineda (C. Rodríguez 68.), J. Quinones – S. Giménez (G. Martínez 68.).  Szövetségi kapitány: Jaime Lozano.

Jamaica: Waite – Bernard (Hector 68.), Pinnock, Latibeaudiere – Lembikisa, Palmer, De Cordova-Reid (Dixon 81.), Leigh – Gray (Lowe 68.), Nicholson – Antonio (Cephas 81.). Szövetségi kapitány: Heimir Hallgrimsson.

 

A csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore

A vasárnapi játéknapon a C csoportban a házigazda Egyesült Államok Bolíviával, a legnagyobb favoritok közé tartozó Uruguay pedig Panamával mérkőzik meg.

A következő játéknap programja

Június 24., hétfő, 00:00 Egyesült Államok – Bolívia AT&T Stadium, Arlington
Június 24., hétfő, 03:00 Uruguay – Panama Hard Rock Stadium, Miami Gardens

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!