Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: Rossi csalódott lett volna, ha pont nélkül esik ki a magyar válogatott

A magyar válogatott 1-0-s győzelmet aratott Skócia ellen az Európa-bajnokság csoportkörének zárófordulójában, ezzel életben tarotta továbbjutási esélyeit…

(Photo by Sebastian Frej/MB Media/Getty Images)

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a mérkőzés után úgy vélte, megérdemelte a győzelmet a csapat:

“A skót csapat többet birtokolta a labdát, főleg az első félidőben. A másodikban kiegyenlítettebb volt a 70. perctől. Ennek ellenére több lehetőségünk volt. Nem hiszem, hogy ne érdemeltük volna meg az eredményt. Nagyon csalódott lettem volna, ha pont nélkül megyünk haza a tornáról. Lehet, hogy így is haza megyünk, de legalább van három pontunk. Csak a Svájc elleni meccs első félidejét sajnálhatjuk. Németország ellen belefér a kétgólos vereség. Nem voltunk szerencsések a döntő pillanatokban. Most Fortuna istenasszonya végre ránk pillantott, mert eddig felénk se nézett.”

“A hosszabbításban meg is nyerhettük és el is veszíthettük volna a találkozót. Olyan volt, mint a pingpong, mert mindkét csapat mindent megtett, hogy a maga javára fordítsa a meccset. Helyzetek számában mi sokkal jobbak voltunk. Nem hiszem, hogy valaha lett volna könnyű győzelmem fontos meccseken. Bulgáriában az utolsó pillanatban jutottunk ki az Eb-re egy öngóllal. Semmit nem vettem készpénznek” – tette hozzá a szövetségi kapitány.

Rossi az MTI kérdésére azt is elárulta, hogy a csapatkapitány Szoboszlai Dominik nem százszázalékos, ugyanis kisebb izomfájdalmai vannak, emiatt a szerdán a németektől elszenvedett vereség óta nem edzett.

“Sorozatkezelésen van túl, egyáltalán ennek köszönhetően játszhatott végül, de jelenleg nélküle nincs magyar csapat. Le akartam cserélni, mert fáradtnak tűnt, de ő az a futballista, aki mindig veszélyes tud lenni a meccs bármelyik fázisban” – mondta el Rossi a középpályásról.

A magyar válogatott három ponttal és -3-as gólkülönbséggel zárta a csoportkört, és a legjobb négy harmadik helyezett egyikeként még továbbjuthat a többi eredmény alakulásától függően.