Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: Varga Barnabás arccsonttörést szenvedett – HIVATALOS

A magyar válogatott 1-0-s győzelmet aratott Skócia ellen az Európa-bajnokság csoportkörének zárófordulójában, ezzel életben tarotta továbbjutási esélyeit…

(Photo by Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images)

Az MLSZ a késő esti órákban megerősítette, hogy a második félidőben súlyos sérülése miatt lecserélt Varga Barnabás több csont is eltört és agyrázkódással szenvedett a skótok kapusával történt ütközés során. A magyar válogatott labdarúgójának vélhetően műtétre lesz szüksége és nem léphet pályára a következő időszakban.

Varga sérülése nagy riadalmat okozott, ponyvával takarták el az ápolás ideje alatt. A lefújás pillanatában annyit lehetett tudni, hogy eszméleténél volt és kórházba szállították. A meccs utáni sajtótájékoztatón több érintett is pozitív fejleményekről számolt be a Ferencváros támadója kapcsán.

“Szörnyű volt Barnit így látni, de szerencsére sokkal jobban van, valószínűleg egy kisebb műtét vár rá, de stabil az állapota, azért szorítunk, hogy minél előbb újra velünk legyen. Érte is küzdöttünk a hátralévő időben, szerettünk volna nyerni, valahol neki is szól ez a siker” – mondta el Sallai Roland.

Marco Rossi szövetségi kapitány is kitért a pórul járt játékos állapotára: “Nem tudom, hogy összeütközött-e a kapussal vagy bárkivel, zavaros volt a helyzet. Ezért volt ott a VAR, amely vizsgálta a büntetőt. Úgy tűnt, hogy Barnabás nincs eszméleténél, mindenki aggódott érte, az állapota miatt. Az orvosok elég lassan indultak be a pályára, talán nem voltak tisztában a helyzet súlyával. De azt mondhatjuk, hogy már nincs veszélyhelyzetben. Meg fogják operálni, mert eltört az arccsontja, de jól van, és ez a legfontosabb dolog.”

Az olasz szakember azt is megerősítette, hogy ha továbbjut a magyar válogatott, Vargára a sérülése miatt akkor sem számíthatnak a torna folytatásában.