Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Euro 2024: Zaccagni a 98. percben egalizált, Horvátország számára szinte biztosan véget ért az Eb! – videóval

Győzelmi kényszerben lépett pályára a horvát válogatott a labdarúgó Európa-bajnokság B-csoportjában, ahol Olaszország ellen mérkőztek meg a továbbjutásért folytatott harcban.

(Photo by Alex Pantling – UEFA/UEFA via Getty Images)

Mindössze az 5. percig kellett várni a mérkőzés első nagy lehetőségére, amikor Sucic eresztett meg egy távoli lövést jó 25 méterről, amit Donnarummának nagy bravúrral tudott kitolni a jobb felsőből. Az első 10 perc horvát mezőnyfölényt követően a játék képe fokozatosan kiegyenlítődött, és a félidő közepén olasz helyzetek is kialakultak. A 21. percben egy beadás után Retegui tudott kapura fejelni, de ez megcsúszott Gvardiol fején, így kevéssel a kapu mellett hagyta el a játékteret. A 27. percben ismét fejjel veszélyeztettek az olaszok, Barella beadása után ugyanis Bastoni tudott kapura fejelni, amit Livakovic hatalmas bravúrra hárított.  A 36. minutumban Pellegrini próbálta meg 14 méterről bevenni Livakovic kapuját, de a horvátok hálóőre ismét hárítani tudott, így gól nélküli állással vonulhattak szünetre a felek.

A második játékrész elején aztán büntetőhöz jutott a horvát csapat, miután Frattesi kézzel ért bele egy beadásba a tizenhatoson belül. A labda mögé Modric állt, a büntetőjét azonban kivédte Donnarumma! Egy perccel később egy jobbról érkező beadásba tudott Budimir belepöckölni, de Donnarumma hatalmas bravúrral ezt is hárította, a kipattanó viszont Modric elé került, ő pedig ezúttal már bevette a kaput, 1-0! A 61. percben az olaszok részéről megint Bastoni tudott veszélyeztetni, aki egy szöglet után fejelhetett senkitől sem zavartatva, de a próbálkozása kevéssel a léc felett szállt el. A kapott gólt követően az olaszok többször is be tudták szorítani ellenfelüket a saját kapuja elé, de nem tudták feltörni Zlatko Dalic csapatának a védekezését, a horvátok pedig nagyon jól tördelték a játékot szabálytalanságokkal. Már-már úgy tűnt, hogy kihúzzák 1:0-val a mérkőzést a horvátok, de a 98. percben Calafiori megindulása után a labda kikerült Zaccagnihoz, aki védhetetlenül a hosszú sarokba tekert, 1-1! Olaszország ezzel a góllal megmentette a 2. helyét a csoportban, míg a horvátok két szerzett ponttal minden bizonnyal nem fognak továbbjutni a kvartettből.

Horvátország – Olaszország 1-1 (0-0)
Helyszín:
Red Bull Arena Vezette: D. Makkelie
Gólszerzők:
Modric (55.) ill. Zaccagni (90+8.)
Sárga lapok: Sucic (24.), Modric (60.), Ivanusec (73.), Pongracic (78.), Stanisic (82.), Brozovic (90+1.) ill. Calafiori (90+3.), Fagioli (90+6.)
Kiállítás: ill.-

Horvátország: Livakovic – Gvardiol, Pongracic, Sutalo, Stanisic – Kovacic (Ivanusec 70.), Brozovic, Modric (Majer 81.) – Pasalic (Budimir 46.), Kramaric (Juranovic 90.), Sucic (Perisic 70.) Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic

Olaszország: Donnarumma – Di Lorenzo, Bastoni, Calafiori, Darmian (Zaccagni 81.) – Barella, Jorginho (Fagioli 82.) – Raspadori (Scamacca 75.), Pellegrini (Frattesi 46.), Dimarco (Chiesa 57.) – Retegui Szövetségi kapitány: Luciano Spalletti

A mérkőzés összefoglalója:

A 3. forduló eredményei és további programja:

Vasárnap:
Skócia – Magyarország 0-1
Svájc – Németország 1-1

Hétfő:
Albánia – Spanyolország 0-1
Horvátország – Olaszország 1-1

Kedd:
18:00 Franciaország – Lengyelország (Tv: M4 Sport)
18:00 Hollandia – Ausztria (Tv: Duna World)
21:00 Anglia – Szlovénia (Tv: M4 Sport)
21:00 Dánia – Szerbia (Tv: Duna World)

Szerda:
18:00 Szlovákia – Románia (Tv: Duna World)
18:00 Ukrajna – Belgium (Tv: M4 Sport)
21:00 Csehország – Törökország (Tv: Duna World)
21:00 Georgia – Portugália (Tv: M4 Sport)

A B-csoport végeredménye:

Az állást biztosítja a Sofascore