Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa América: a brazilok nem tudták legyőzni Costa Ricát – videóval

Az Egyesült Államokban zajló Copa América legutóbbi játéknapján a D csoportban is megrendezték az első fordulót, így Brazília és Kolumbia is színre lépett…

(Photo by Mark Leech/Offside/Offside via Getty Images)

A D csoport első összecsapásán a hosszú ideje veretlen Kolumbia a várakozásoknak megfelelően 2-1-es győzelmet aratott Paraguay ellen Houstonban.

Annak ellenére, hogy Paraguay nem kezdte rosszul a mérkőzést, több lehetőség adódott előtte, az első félóra végén az esélyesebb kolumbiaiak ragadták magukhoz az előnyt, miután J. Rodríguez bal oldali bejátszását Daniel Múnoz fejelte közelről a hálóba. Tíz perccel később hasonló volt a forgatókönyv, J. Rodríguez ezúttal jobbról ívelt a kapu elé egy szabadrúgást, melyet Jefferson Lerma csúsztatott tovább védhetetlenül a paraguayi kapuba. Az első játékrész végén ezzel a jóval aktívabb kolumbiai válogatott kétgólos előnnyel mehetett a szünetre.

A fordulást követően sem igazán változott a játék képe, Kolumbia igyekezett többet támadni és tovább növelni az előnyét. A legközelebb ehhez L. Díaz állt, azonban egy lecsorgó labdát követően megeresztett lövése elkerülte a kaput. Bő húsz perccel a találkozó vége előtt az Albirroja egyik ellentámadása célt ért, R. Sosa bejátszását Julio Enciso továbbította az  ötösön belülről C. Vargas kapujába. A mérkőzés hajrájában Paraguay ugyan komoly erőket mozgósított az egyenlítésért, képtelenek voltak újabb gólt szerezni, így Kolumbia begyűjtötte a győztesnek járó három pontot.

Kolumbia – Paraguay 2-1 (2-0)
Helyszín: NRG Stadium, Houston; Vezette: Darío Herrera (argentin)
Gólszerzők: D. Múnoz (32.), Lerma (42.), ill. Enciso (69.)
Sárga lapok: Lerma (14.), ill. Velazquez (54.), Cubas (78.)
Kiállítva:ill.

Kolumbia: C. Vargas – D. Múnoz, D. Sánchez, Lucumí (Y. Mina 25.), Mojica – Ríos, Lerma (Uribe 68.) – J. Arias (Castano 90+2.), J. Rodríguez (Quintero 90+1.), L. Díaz – Borré (J. Córdoba 68.). Szövetségi kapitány: Néstor Lorenzo.

Paraguay: Morínigo – Velazquez, Balbuena, Alderete, Espinoza – H. Caballero (Bobadilla 58.), Cubas, Villasanti (Á. Romero 80.) – Almirón (R. Sosa 59.), Arce, Enciso (M. Rojas 90+2.). Szövetségi kapitány: Daniel Garnero.

 

A torna eddigi legagyobb meglepetéseként Brazília csak gól nélküli döntetlent játszott Costa Rica ellen.

A brazil válogatott a meccs elejétől kezdve többet támadott, Costa Rica azonban magabiztosan végezte az elhárítást, így a brazilok fölénye meddőnek bizonyult. A játékrész második felében egyre több komoly lehetőség adódott a brazilok előtt, azonban Sequeira kapus remek védéseket mutatott be. A 30. percben egy pontrúgást követően Marquinhos lesről továbbította a játékszert a hálóba, így a videofelvételek megtekintése után nem adták meg a találatot. A jelentős brazil fölény ellenére az első félidő 0-0-s döntetlennel ért véget.

A szünet után is folytatódtak a brazil támadások, de a Costa Rica-i védők továbbra is hibátlanul állták a sarat, Viníciusék lövései pedig rendre célt tévesztettek. Dorival Júnior a második félidő derekánál Endrick és Sávio beállításával próbált frissíteni, de a cserejátékosok helyzetei is rendre kimaradtak. A 62. percben Paqueta állt a legközelebb a gólhoz, átlövése azonban a kapufát találta el. A végén a brazilok már egyre görcsösebben futballoztak, Costa Rica pedig egyre magabiztosabban védekezett, és a lefújásig megtartották a gól nélküli eredményt. A Selecao a jelentős mezőnyfölény ellenére pontvesztéssel kezdte szereplését a kontinensviadalon.

Brazília – Costa Rica 0-0 (0-0)
Helyszín: SoFi Stadium, Inglewood; Vezette: César Arturo Ramos (mexikói)
Gólszerzők:ill.
Sárga lapok: Militao (80.), ill. Calvo (54.), Ugalde (58.)
Kiállítva:ill.

Brazília: Alisson – Danilo, Militao, Marquinhos, Guilherme Arana – Guimaraes, Joao Gomes (Martinelli 83.) – Paqueta – Raphinha (Sávio 70.), Rodrygo, Vinícius Júnior (Endrick 69.). Szövetségi kapitány: Dorival Júnior.

Costa Rica: Sequeira – Mitchell, J. Vargas, Calvo – Quiros, Brenes (Bran Flores 63.), Galo, Lassiter (J. Mora 90+2.), Aguilera (Dosman 90+2.) – Ugalde (Madrigal 64.), Zamora (J. Campbell 69.). Szövetségi kapitány: Gustavo Alfaro.

 

A csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore
Szerdára virradóra az A csoportban már a második forduló veszi kezdetét, amikor a címvédő Argentína az egykori mumusával, Chilével találkozik, a másik mérkőzést pedig Peru és Kanada vívja egymással.

A következő játéknap programja

Június 26., szerda, 00:00 Peru – Kanada Children’s Mercy Park, Kansas City
Június 26., szerda, 03:00 Chile – Argentína MetLife Stadium, East Rutherford

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!