Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Chelsea-t választotta a Barcelona 18 éves tehetsége – sajtóhír

Spanyol sajtóértesülések szerint a spanyol labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Barcelona csapatának fiatal tehetsége, Guiu a Premier League-ben folytatja.

 

 (Photo by Joan Valls/Urbanandsport/NurPhoto via Getty Images)

A spanyol Marca információi szerint a Chelsea szóbeli megállapodásra jutott Marc Guiuval, miszerint a Barcelona 18 éves támadója 2030 júniusáig szóló szerződést ír alá az angol klubbal.

A Chelsea úgy igazolja le a játékost, hogy aktiválja Guiu szerződésében szereplő 6 millió eurós kivásárlási árat, és ezután részt is vehet a kötelező orvosi vizsgálaton Londonban.

Guiu a Barcelona ifjúsági akadémiájának, a La Masiának a terméke, 2013 óta a klubnál van. Először a 2023-as előszezonban szerepelt az első csapatban, a Barcelona japán túráján. A fiatal játékos az elmúlt szezont felváltva töltötte a Barcelona első csapata és a Barca B, a klub tartalékcsapata között, amely a spanyol harmadosztályban játszik.

A spanyol utánpótlás válogatott játékos 7 alkalommal lépett pályára az első csapatban, és kétszer is betalált. Az Athletic Bilbao ellen októberben 1-0-ra megnyert mérkőzésen szerzett góljával Guiu 17 évesen és 291 naposan a Barcelona valaha volt legfiatalabb játékosává vált, aki debütálásakor gólt szerzett. A Barca B színeiben 17 mérkőzésen 6 gólt jegyzett.

A Chelsea a nyáron egy csatár szerződtetését helyezte előtérbe, bár Romelu Lukaku, Armando Broja, David Datro Fofana és Mason Burstow is azon támadók közé tartozik, akik a nyáron visszatérnek a Stamford Bridge-re a kölcsönök után.