Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa América: hajrábeli győzelemmel jutott tovább az argentin válogatott – videóval

Keddről szerdára virradóra az A csoport mérkőzéseivel kezdődtek meg a küzdelmek a Copa América csoportkörének második fordulójában…

(Photo by Hector Vivas/Getty Images)

Az első fordulóban a címvédőtől vereséget szenvedő Kanada a második mérkőzésén 1-0-s győzelmet aratott Peru ellen Kansas City-ben.

A mérkőzés elején a peruiak játszottak valamivel aktívabban, de Crepeau kapus remekül védte a kósza próbálkozásokat. Később egyre inkább alábbhagyott az “inkák” lendülete és jobbára szürke mzőnyjátékkal telt az első félidőben, így gól sem született.

Jesse Marsch a szünetben három cserével próbálta serkentenie a kanadaiak támadójátékát. A folytatásból negyedóra sem telt el, amikor a játékvezető felmutatta a piros lapot Miguel Araújo talpalását követően, így Peru tíz emberre fogyatkozott. A juharlevelesek az emberelőny birtokában sem tudtak igazán fölénybe kerülni és továbbra is egyenlő erők küzdelme dúlt a pályán. A peruiak még tíz emberrel is igyekeztek támadásokat vezetni, de nem jártak sikerrel. Negyedórával a vége előtt egy lefordulást követően Jonathan David szerzett ziccergólt. A hátrányba kerülést követően Fossati mester emberhátrányban is támadószellemű játékosokat küldött pályára és Peru becsülettel próbálkozott az egyenlítésért. Nem jártak azonban sikerrel, a kanadaiak pedig kontrákból veszélyeztettek, a legközelebb Oluwaseyi járt a gólhoz, azonban Gallese védte a közeli lövését. Az eredmény már nem változott, két meccs után Kanada három, Peru egy pontttal bír.

Peru – Kanada 0-1 (0-0)
Helyszín: Children’s Mercy Park, Kansas City; Vezette: Mario Escobar (guatemalai)
Gólszerző:ill. J. David (74.)
Sárga lap:ill. Laryea (20.)
Kiállítva: M. Araújó (59.), ill.

Peru: Gallese – M. Araújo – Zambrano (Cueva 78.), Callens – Polo, Pena (A. Carrillo 79.), Cartagena, Quispe Córdova (B. Reyna 62.), M. López – Lapadula (P. Guerrero 70.), E. Flores (Santamaria 62.). Szövetségi kapitány: Jorge Fossati.

Kanada: Crepeau – Johnston, Bombito, D. Cornelius (K. Miller 46.) – A. Davies, Laryea (Buchanan 66.), Eustaquio, I. Koné (J. Osorio 46.), Millar (Shaffelburg 46.) – J. David, Larin (Oluwaseyi 82.). Szövetségi kapitány: Jesse Marsch.

 

A csoport másik mérkőzésén Argentína egy hajrábeli találatnak köszönhetően 1-0-ra legyőzte Chilét, és második győzelmével már most biztosította a továbbjutását.

Az argentin válogatott a mérkőzés elejétől kezdve jelentős nyomást helyezett Chilére, azonban érdemi gólhelyzetet csak kevésszer tudott kialakítani. Az első félidő derekánál J. Álvarez közeli lövésénél C. Bravo bravúrral védett. Nem sokkal később E. Fernández átlövését ugyancsak hárítani tudta a kapus, majd Messi távoli próbálkozása tévesztett célt. A jókora argentin fölény ellenére az első játékrész gól nélküli döntetlennel ért véget.

A szünet utáni folytatásban a “gauchók” tovább igyekeztek a vezetés megszerzéséért, és pár perc után Molina egy jobb oldali elfutást követően eresztett meg közelről egy erős lövést, C. Bravo azonban útját állta a próbálkozásnak. Kisvártatva A. Mac Allister közeli lehetősége maradt ki, majd N. González kísérlete a kapufán csattant. A második etap derekánál a kiugró Messi az ötösön belülről a kapu és a kapus felett is elpöckölte a játékszert. A 72. percben Chile szinte a semmiből megszerezhette volna a vezetést, azonban E. Martínez nagyot védett Echevarria lapos lövésénél. Az utolsó húsz percben az argentinok támadásaiba Di María becserelése vitt színt, de a lehetőségek továbbra is kimaradtak. Az Albiceleste nyomása a 88. percben végül góllá érett, Messi jobb oldali szöglete után ide-oda pattogott a játékszer, majd egy rövid felszabadítást követően Lautaro Martínez az ötös vonaláról a hálóba lőtt. Ezzel az argentinok a második meccsükön is begyűjtötték a három pontot és biztosították a továbbjutást a legjobb nyolc közé.

Chile – Argentína 0-1 (0-0)
Helyszín: MetLife Stadium, East Rutherford; Vezette: Andrés Matonte (uruguayi)
Gólszerző:ill. La. Martínez (88.)
Sárga lapok: Suazo (55.), Isla (82.), ill.
Kiállítva:ill.

Chile: C. Bravo – Isla (N. Fernández 87.), Lichnovsky, P. Díaz, Suazo – D. Osorio, Pulgar (M. Núnez), Echevarria – E. Vargas (Brereton 87.), A. Sánchez (Bolados), Davila. Szövetségi kapitány: Ricardo Gareca.

Argentína: E. Martínez – Molina, C. Romero, Li. Martínez, Tagliafico (Montiel 83.) – De Paul, A. Mac Allister, E. Fernández (Lo Celso 64.), N. González (Di María 73.) – J. Álvarez (La. Martínez 73.), Messi. Szövetségi kapitány: Lionel Scaloni.

 

A csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore

A következő játéknapon a B csoport második fordulójában a Ecuador és Jamaica személyében a két nullapontos, míg a Venezuela-Mexikó meccsen a két hárompontos csapat csap össze egymással.

A következő játéknap programja

Június 27., csütörtök, 00:00 Ecuador – Jamaica Allegiant Stadium, Las Vegas
Június 27., csütörtök, 03:00 Venezuela – Mexikó SoFi Stadium, Inglewood

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!