Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Euro 2024: döntetlenezett egymással Szlovákia és Románia, ezzel pedig mindketten továbbjutottak – videóval

Befejeződtek a E-csoport küzdelmei is a 2024-es Európa-bajnokság csoportkörében. Szlovákia Romániával találkozott, de nem bírtak egymással a felek, ami egyben azt is jelentette, hogy mindkét csapat továbbjutott a nyolcaddöntőbe. 

 (Photo by Mahmut Serdar Alakus/Anadolu via Getty Images)

Kiegyenlített volt az első játékrész a felek között. Az elején inkább a szlovákok támadtak, de a románok is tudtak kisebb helyzeteket kialakítani. A 12. percben Stanciu passzát kissé balról, 14-ről jobbal a bal alsóba tekerte volna Ratiu, de vetődve védett Dúbravka, a kipattanó Hagié lett, aki pedig az ötös jobb sarka előteréből jócskán a léc fölé lőtt. Főleg a mezőnyben folyt a harc, kisebb román fölénnyel. A 18. percben Dragusin lépett oda Dudának, ami után szabadrúgással jöhetett Szlovákia. Haraslín az ötös elé lőtte be a labdát, onnan pedig Hancko nem sokkal tekerte a labdát a bal sarok mellé. A 25. percben viszont meg is szerezték a vezetést a szlovákok: Kucka jobb oldali beadását Duda fejelte hat méterről a bal alsóba három román védő mellől. A 28. percben Hancko emelése pontatlan az érkező Schranznak, aki megharcol a labdáért, majd középre adta, amit végül Streleca fejelt a léc fölé. A 33. percben azonban Hancko rúgta fel a tizenhatoson belül Hagit, ami miatt büntetőt kapott Románia. Marin állt oda a labda mögé, majd a kapusnak esélyt sem adva szétlőtte a kapu jobb felső sarkát, ezzel kiegyenlítve csapatának. A 42. percben először Dragus majd Strelec távoli lövése is mellé ment, így döntetlennel vonultak szünetre a csapatok.

A második félidőben sem változott sokat a játék képe, elég kiegyenlített volt a mérkőzés. Az elejét inkább a szlovákok nyomták meg, a románok pedig inkább a kontrákra rendezkedtek be. A helyzetek pontatlanok voltak, és a legnagyobb esemény az volt, amikor az 54. perc környékén lecsapott egy villám a stadion közelében, és elkezdett zuhogni az eső, pedig eddig szikrázó napsütés volt. A 61. percben jött a második játékrész első nagy helyzete, amikor Dragus 17 méterről milliméterekkel lőtt a bal felső fölé. A 63. percben azonban már Haraslín indult meg, majd 13 méterről centiméterekkel lőtt a bal sarok mellé. A 72. percben Dúbravka előbb lábbal mentett, majd Puscas orra előtt passzol el jobbra Skriniarnak. Főleg mezőnyharc folyt a következő percekben, támadások és helyzetek nem érkeztek. A 82. percben Man megindult a jobb oldalon, miután Stanciu hason rúgta őt a labdával,, amikor indítani akarta, majd Duda becsúszva szerelt. A végére már egyik csapat sem akart futballozni, igazából, mindkét csapatnak jó volt ez az eredmény, mivel így mindketten ott lesznek a legjobb tizenhat között, így az már nem is változott a végéig.

Szlovákia – Románia 1-1 (1-1)
Helyszín: Deutsche Bank Park (Frankfurt) Vezette: Daniel Siebert (német)
Gólszerzők: Duda (24.) ill. Marin (37.)
Sárga lap: Duda (90+1.)ill. Burca (45+1.), Bancu (45+4.), Iordanescu (55.), Puscas (88.)
Kiállítás: – ill. –

Szlovákia: Dúbravka, Hancko, Skriniar, Vavro, Pekarík (Gyömbér. 90+2.), Duda (Bero, 90+2.), Lobotka, Kucka, Haraslín (Suslov, 70.), Schranz (Duris, 78.), Strelec (Bozenik, 70.). Szövetségi kapitány: Francesco Calzona

Románia: Ratiu, Dragusin, Burca, Bancu, Marin (Rus, 86.), Hagi (Man, 66.), Stanciu, Coman (Sorescu, 58.), Dragus (Puscas, 67.), Nita. Szövetségi kapitány: Edward Iordanescu