Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Euro 2024: Ukrajna ellen is szenvedett, második lett a csoportjában Belgium – videóval

Tovább folytatódott Belgium gyenge szereplése, ezúttal az ukrán válogatott nehezítette meg Tedesco dolgát, így a belgák a csoportjuk második helyéről várhatják a folytatást…

(Photo by Chris Ricco – UEFA/UEFA via Getty Images)

A legerősebb kezdőjét küldte a pályára a belga válogatott, hiszen az Ukrajna elleni zárómérkőzésen még bármi megtörténhetett az E-csoportban, azonban a belgák ezúttal sem tudtak győzni, és így igen nehéz helyzetbe hozták magukat az egyenes kieséses szakaszra.

Az első félidő folyamán ugyan a belgák nagyobb lendülettel kezdték meg a mérkőzést, Lukaku helyzetei ezúttal is elmaradtak, így Ukrajna megúszta a korai rohamozásokat és gól nélküli döntetlennel tudta zárni az első 45 percet.

A második etapban már a belgák is jóval fáradtabban játszottak, így Ukrajna és Belgium számára is adódtak helyzetek a mérkőzés megnyerésére, azonban a gól ezúttal is elmaradt, a felek rúgott gólok nélkül zárták a mérkőzést.

A csoport helyzete így különösen pikánsan alakult, hiszen Románia a másik mérkőzésen elért pontjának köszönhetően a csoportja élén végzett, míg Belgium másodikként várhatja a folytatást, ahol a halálágon Franciaország várja őket a legjobb 16 között.

Ukrajna – Belgium 0-0 (0-0)
HelyszínMHPArena (Stuttgart) Vezette: Taylor A. (Eng)
Gólszerzők:ill.
Kiállítás: – ill. –

Belgium: Casteels; Thaete, Faes, Vertonghen, Onana, Castagne, Tielemans, De Bruyne, Trossard, Doku, Lukaku.

Ukrajna: Trubin; Svatok, Yaremchuk, Zabarnyi, Sudakov, Mykolenko, Brazhko, Shaparenko, Matviyenko, Tymchyk, Dovbyk.

A mérkőzés videós összefoglalója:

Az E-csoport állása:

 

Standings provided by Sofascore