Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: a belga szövetségi kapitány szerint jól teljesített a csapat

A belga válogatott az Ukrajna elleni gól nélküli döntetlennel jutott tovább az Európa-bajnokság csoportköréből…

(Photo by James Baylis – AMA/Getty Images)

A belga válogatott szövetségi kapitánya, Domenico Tedesco elégedett volt csapatával, hogy kiharcolta a továbbjutást:

“Tudtuk, hogy ma nem bukhatunk el. Tiszta volt a feladat, nyerni szerettünk volna. A játékosok mindent megtettek, betalálhattunk volna többször is, és akkor másképp alakul minden. Büszke vagyok a csapatra, mert jól teljesített, különösen a végén – ha gólt kaptunk volna, kiesünk. Ez a csoport sokkal kiélezetebb volt annál, mint amit sokan gondoltak. Papíron lehetsz te az esélyes, de le kell játszanod a meccseidet olyan ellenfelekkel szemben, akiknek abszolút nincs veszítenivalója. Hátulról építkeznek, elveszíthetik a labdát. Nekik is vannak minőségi labdarúgóik, nincsenek kis csapatok.”

“Itt vagyunk, kvalifikáltunk az Eb-re, továbbjutottunk a csoportból, és top csapattal, Franciaországgal találkozunk. Az ilyen meccsekért jöttünk, ha nem így lenne, otthon is maradhattunk volna” – fogalmazott a folytatással kapcsolatban.

A belgák csoportjában mind a négy csapat négy ponttal zárt a három meccs után, mellettük Románia és Szlovákia továbbjutott, Ukrajna viszont búcsúzott a további küzdelmektől.