Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Bayern München védőjét szerződtetné a Manchester United – sajtóhír

Angol sajtóértesülések szerint az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United csapata a Bayern München védőjére pályázik. 

(Photo by Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images)

A The Athletic információi szerint a Manchester United komolyan fontolgatja Matthijs de Ligt leigazolását a Bayern Münchentől. A 24 éves középhátvédet egyre inkább esélyes jelöltnek tartják arra, hogy megerősítse a csapat hátsó alakzatát.

A klubok közötti tárgyalásokra még nem került sor, és nem biztos, hogy ez hamarosan megtörténik, azonban a játékos konkrét célpontként merült fel. De Ligt az Old Trafford radarján volt már azóta, hogy az Ajaxban játszott, és akkor is figyelték, amikor 2019-ben a Juventushoz, majd három évvel később a Bayernhez került. Nem csak a csapat, hanem a menedzsere, Erik ten Hag is érdeklődik a játékos iránt, aki együtt játszott de Ligttel az Ajax vezetőedzőjeként.

A holland válogatottnak 2027-ig van szerződése a Bayernnél, de egy esetleges átigazolás költségei valószínűleg reálisabbak más lehetőségeknél, mint például Jarrad Branthwaite esetében. A United 35+8 millió font értékű ajánlatot tett Branthwaite-ért, ami még mindig áll, annak ellenére, hogy az Everton nem hajlandó eladni 70 millió fontnál alacsonyabb áron.

Több lehetőséget is mérlegelnek: Jean-Clair Todibo nem szerződtethető a Nice csapatából, míg a Lille védőjéért, Leny Yoróért a Real Madrid a biztos favorit. De Ligt szerződése pedig független Branthwaite-étól. Az, hogy a United képes lesz-e egy vagy két új játékost szerezni a védelembe, a távozókon múlik, akikre azért van szükség, hogy a bevételek generálásával helyet szabadítsanak fel a csapatban.