Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Edzőtáborokkal készül az Eb-selejtező folytatására a női válogatott

Éppen két rövid edzőtábor közt van a magyar női válogatott, amely fontos Eb-selejtezőket vív a jövő hónapban…

(Photo by Catherine Ivill – AMA/Getty Images)

Az mlsz.hu számolt be róla, hogy a magyar női válogatott két háromnapos összetartással hangol az utolsó két Eb-selejtező mérkőzésére.

Szarvas Alexandra együttese először június 24-től 26-ig edzőtáborozott Telkiben, majd július 1. és 3. között vár egy újabb összetartás a csapatra.

A magyar válogatott négy forduló után négy ponttal a harmadik helyet foglalja el a selejtezőcsoportjában, miután legutóbb meglepetésre legyőzte Svájcot. A folytatásban a magyar csapat július 12-én 18 órakor az azeri válogatottal méri össze tudását Bakuban, július 16-án 19 órakor pedig a gyirmóti Alcufer Stadionban mérkőzik meg Törökországgal.

Az első edzőtáborban egy újonc is bizalmat kapott, Zágonyi Barbara az ETO FC Győr játékosa. Ismét meghívást kapott a válogatottba Nagy Viktória és a csupán 19 éves Németh Adél, illetve a hosszú sérüléséből felépülő kapus, Bíró Barbara.

“Ezzel az edzőtáborral megkezdtük a júliusi két Eb-selejtező mérkőzésre való felkészülést. A kedvezőtlen júliusi FIFA-napok miatt, úgy döntöttünk, hogy egy kétszer háromnapos összetartással próbáljuk minél jobb állapotba hozni a játékosokat, akiknek már közel egy hónapja véget ért a bajnokság. Nyilván sok a hiányzó játékos, hiszen közülük többen már a klubjukkal megkezdték a felkészülést a következő szezonra, de helyettük olyan játékosok kapnak bizonyítási lehetőséget, akik eddig még nem voltak vagy már régen voltak a keret tagjai” – fogalmazott a szövetségi kapitány.

A magyar női válogatott aktuális kerete

Kapusok: Bíró Barbara (FTC-Telekom), Borók Dorina (ETO FC Győr), Schildkraut Fruzsina (Gazientep Asya Spor), Szőcs Réka (Budaörs SC), Terestyényi Anna (Fehérvár FC)
Hátvédek: Kovács Laura (ETO FC Győr), Nagy Virág (U.C. Sampdoria), Németh Hanna (SV Werder Bremen), Ott Eszter (FTC-Telekom), Öreg Cintia (ETO FC Győr), Savanya Csilla (ETO FC Győr), Zágonyi Barbara (ETO FC Győr)
Középpályások: Csiszár Henrietta (FC Internazionale Milano), Könczeyné Fenyvesi Evelin (FTC-Telekom), Nagy Fanni (ETO FC Győr), Papp Luca (VfL Wolfsburg), Süle Dóra (ETO FC Győr)
Támadók: Kaján Zsanett (Como 1907), Nagy Viktória (FTC-Telekom), Németh Adél (Haladás Viktória), Pápai Emőke (Grasshopper Club Zürich), Pusztai Sára (Besiktas JK), Siklér Kinga (MTK Budapest), Zágor Bernadett (MTK Budapest), Zeller Dóra (1. FC Köln)