Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Euro 2024: különleges jutalmat kaptak a grúzok! – sajtóhír

Mint arról mi is beszámoltunk, a Németországban az egyenes kieséses szakaszhoz érkező Európa-bajnokság egyik, ha nem a legnagyobb meglepetését Grúzia szolgáltatta azzal, hogy története során először jutott a legjobb 16 közé kontinenstornán – Érthető módon hatalmas az öröm és lelkesedés Grúziában, így például az ország egyik leggazdagabb embere, Bidzina Ivanishvili részéről is.

(Photo by Alex Livesey/Getty Images)

 

A grúz milliárdos a L’Equipe beszámolója szerint 10 millió dollárral, átszámítva özel 9,4 millió euróval jutalmazta meg a történelmi tettet végrehajtó válogatottat. A játékosok már meg is kapták a különleges bónuszt, amelyhez úgy hírlik, egy extra motivációval is párosult: a korábbi grúz miniszterelnök ugyanis bejelentette, hogy egy esetleges Spanyolország elleni győzelemmel kész a duplájára emelni ezt az összeget.

A hír hallatán hamar utána jártak a nemzetközi sportsajtóban, hogy Bidzina Ivanishvili nagylelkűségének hátterében a futballszeretet mellett az is áll, hogy vagyonát $4.9 milliárd dollárra becsülik – Amely hazája GDP-jének csaknem egynegyede…

 

A Spanyolország – Grúzia Eb-nyolcaddöntőt vasárnap este 21:00-tól az M4 Sport közvetíti majd!