Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Euro 2024: Lamine Yamal sikeres érettségit tett az Európa-bajnokság alatt

Bár jelenleg hazája válogatottját, Spanyolországot képviseli a 2024-es Európa-bajnokságon, a tinédzser Lamine Yamal keményen tanult is, hogy letegye az érettésgijét.

(Photo by Sebastian Frej/MB Media/Getty Images)

A Barcelona szélsője, a spanyol válogatott Lamine Yamal, 16 éves, sikeresen letette az érettségi vizsgáit. A tinédzser játékos Németországban kapta a hírt az eredményéről, ahol Spanyolországot képviseli az Európa-bajnokságon.

Yamal – aki ebben a szezonban 50 mérkőzésen 7 gólt szerzett a Barcelona színeiben – kezdőként játszott a spanyolok Horvátország és Olaszország elleni győzelmeinek alkalmával, majd az Albánia elleni utolsó csoportmérkőzésen a második félidőben csereként lépett pályára.

A fiatal támadó a héten letette a negyedik ESO-vizsgáját, amely Magyarországon a középiskolai érettséginek megfelelő spanyol oktatási forma.

“Most jöttem ki az edzésről, és azt mondták, minden jól ment”

– mondta Yamal a spanyol Onda Cero rádiónak.

“Átmentem a vizsgákon, és most már megvan az ESO-diplomám. Az osztályzataim? Ha őszinte akarok lenni, akkor a telefonomon láttam őket, és azt írták, hogy átmentem, így csak bezártam az alkalmazást, felhívtam anyukámat, és elmondtam neki”

– mondta Yamal.

Yamal eddig is tanult az Európa-bajnokság alatt, és korábban elmondta, hogy egy korrepetitor segít neki a tanulásban a nagy futballtornán való jelenléte mellett.

“Órára járok, és minden nap más házi feladatot adna. Néha többet adnak otthonra, de minden nap megcsinálom. Ha látják, hogy épp játszom, akkor nem sok gondot okoznak nekem, de a szabadnapjaimon, amikor a nevelőm tudja, hogy nem csinálok semmit, akkor igenis szól, hogy csináljam meg ezt vagy azt a feladatot.”

Spanyolország – az egyetlen csapat, amely eddig 100 százalékos győzelmi mérleggel áll az Európa-bajnokságon, és vasárnap Grúziával találkozik a nyolcaddöntőben.