Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: a Ferencváros négygólos hátrányból egyenlített a Sepsi ellen

Az Ausztriában edzőtáborozó Ferencváros csütörtökön a Sepsi OSK ellen játszott felkészülési mérkőzést…

 

A Ferencváros négygólos hátrányból harcolt ki 4-4-es döntetlent a Sepsi OSK elleni négyszer 30 perces felkészülési mérkőzésen Bad Radkersburgban.

Az első két negyed nem jól sikerült a Ferencvárosnak: noha a magyar bajnok birtokolta többet a labdát, a gólokat az erdélyi csapat játékosai szerezték, ellentámadásokból rohanták le a zöld-fehéreket. A találkozón már 4-0-ra is vezetett Bernd Storck együttese, ám a meccs harmadik és negyedik negyedét játszó ferencvárosi sor frissebbnek, agilisabbnak tűnt, előbb Stjepan Loncar szépített, majd jött Fortune Bassey, és Tosin Kehinde is kihasznált egy védelmi hibát, szépen emelve a léc alá. Utóbbi végül a lefújás pillanataiban a második találatát is megszerezte, ezzel döntetlenre mentette a találkozót.

Ferencváros – Sepsi OSK 4-4 (0-4)
Helyszín:
Bad Radkersburg, Ausztria
Gólszerzők: Loncar (71.), Bassey (89.), Kehinde (101., 120.), ill.Matei (17., 62.), Kallaku (39.), M. Coman (48.)
Sárga lapok: – ill.
Kiállítva: – ill.

Ferencváros, 1. félidő: Szécsi G. – Makreckis, I. Cissé, R. Gustavo, Civic (Varga Z., 36.) – Gojak, Abu Fani – Szevikjan, Owusu, Pászka – Pesics. 2. félidő: Radnóti – Kaján, Aaneba, Knoester, C. Ramírez – Loncar, Pappoe – Bassey, Gruber, Kehinde – Kodro. Vezetőedző: Pascal Jansen.
Sepsi OSK: Niczuly – Otelița, Ciobotariu, Ninaj, Stefan – Kallaku, Alimi – Breij, Matei, Varga K. – M. Coman. Vezetőedző: Bernd Storck.

“A második hatvan percben élesebbek voltunk, hatékonyabban fejeztük be a támadásunkat. A találkozó első periódusában is megvoltak a lehetőségeink, ám azok sorra kimaradtak. Raul Gustavo bemutatkozott a csapatban, elégedett voltam vele, be kell épülnie, még szoknia kell a mozgásokat, de tetszett, amit láttam tőle. A mostani meccsen már láttam viszont olyan taktikai elemeket, amelyeket az elmúlt napokban gyakoroltunk, de nyilvánvalóan még rengeteg munka vár ránk. Véget ért a mostani edzőtábor, de jövünk még vissza Ausztriába. Az ismerkedési időszakon túl vagyunk, addigra új futballisták is érkezhetnek még” – értékelt a Ferencváros vezetőedzője, Pascal Jansen.

(Borítkép: Photo Illustration by Mateusz Slodkowski/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)