Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Klopp hasonmását nevezte ki új edzőjének a PMFC – HIVATALOS

Régi ismerőst nevezett ki új vezetőedzőjének a másodosztályból való kiesése után a következő szezont csak az NB III-ban töltő Pécsi MFC…

 

A szebb napokat is látott Pécsi MFC hivatalos oldalán számolt be róla, hogy a csapatot egykor játékosként már erősítő Aczél Zoltán lett a csapat új vezetőedzője, akivel a klub hosszú távú megállapodást kötött.

Az 57 éves edző legutóbb a Kozármilseny csapatát irányította, amelyet a 2021-2022-es szezonban feljuttatott az NB III-ból az NB II-be, azonban távozott a III. Kerületi TVE-hez, majd tavaly nyáron visszatért a mislenyiekhez és az előkelő ötödik helyig vezette a csapatot a második vonalban. A közelmúltban azonban ismét elváltak útjaik egymástól, Aczél pedig egy másik baranyai csapatnál, a másodosztályból éppen kieső PMFC-nél talált új otthonra.

A korábban az NB I-ben is dolgozó szakember annak idején aktív játékosként már futballozott Pécsett.

“A PMFC vezetőedzőjeként dolgozni osztálytól függetlenül óriási rang. Korábbi pécsi játékos múltamból és kötődésemből adódóan is örömmel fogadtam el a klub felkérését. Eltökélt és bizakodó vagyok, még úgy is, hogy az első csapat másodosztályból való búcsúját követően kell építkeznünk. Annyit ígérhetek, kollégáimmal és a labdarúgóinkkal közösen mindent megteszünk annak érdekében, hogy mihamarabb meginduljunk felfelé és a PMFC újra régi hírnevéhez méltóan szerepeljen” – szögezte le Aczél.

A humorosan “magyar Kloppnak” is nevezett tréner munkáját Jásper Péter pályaedzőként, Sólyom Csaba kapusedzőként, Lutz András videóelemzőként, Veréb Viktor rehabilitációs edzőként, Tereki Péter masszőrként, Dávid Roland pedig technikai vezetőként segíti, ugyanakkor az is eldőlt, hogy távozik Czinkon Szabolcs asszisztens edző, míg Németh Zsoltra más szerepkör vár a klubon belül.

(Borítókép: Photo by John Powell/Liverpool FC via Getty Images)