Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa América: fölényes győzelemmel javította kisiklását a brazil válogatott – videóval

Szombatra virradóra rendezték meg a D csoport második fordulójának mérkőzéseit az Egyesült Államokban zajló Copa Américán…

(Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)

Kolumbia az első mérkőzésén aratott sikert követően a második fordulóban sem hibázott, Costa Rica 3-0-s legyőzése a biztos továbbjutást jelentette.

A kolumbiai válogatott esélyeshez méltóan kezdte a mérkőzést, Néstor Lorenzo fiai többet támadtak és gyakran beszorították saját tizenhatosához az ellenfelet. A kolumbiai fölény ellenére Costa Rica Sequeira védéseinek köszönhetően tartotta a gól nélküli döntetlent. Az első félóra végén aztán Sequeira a kapujából kitörve a tizenhatoson belül felborította J. Córdobát, az így megítélt tizenegyest Luis Díaz magabiztosan bombázta a hálóba. Nem sokkal később L. Díaz közeli lövése után D. Sánchez nem tudta közvetlen közelről befejelni a labdát a kapuba. Bár Kolumbia élesen játszott és sokkal több helyzetet alakított ki, az első félidő végén csak 1-0-ra vezetett.

A szünet után sem változott a játék képe, a kolumbiaiak tovább rohamoztak az újabb gólokért. Egy darabig a folytatásban is kimaradtak a lehetőségek, majd negyedóra elteltével J. Arías szöglete után Davinson Sánchez fejelt védhetetlenül a kapuba. Újabb három perccel később egy villámgyors kontratámadást fejeztek be góllal, miután J. Rodríguez indításából Jhon Córdoba volt eredményes egy közeli lövéssel. Kolumbia ezzel eldöntötte a három pont sorsát, és a hátralévő félórában is további helyzeteket alakított ki. A legközelebb a csereként beállt Y. Asprilla állt a gólhoz, azonban a ziccere végén laposan a hosszú sarok mellé helyezett. Újabb találat így nem született, de Kolumbia az újabb magabiztos győzelmével biztosította a helyét a legjobb nyolc csapat között.

Kolumbia – Costa Rica 3-0 (1-0)
Helyszín: State Farm Stadium, Glendale; Vezette: Gustavo Tejera (uruguayi)
Gólszerzők: L. Díaz (31. – büntetőből), D. Sánchez (59.), J. Córdoba (62.) ill.
Sárga lapok: R. Ríos (41.), J. Córdoba (64.),  ill. Ugalde (17.)
Kiállítva:ill.

Kolumbia: C. Vargas – D. Munoz, D. Sánchez, Cuesta, Mojica – Lerma (Castano 71.), R. Ríos (Uribe 46.) – J. Arías, J. Rodríguez (Y. Asprilla 71.), L. Díaz (Durán 77.) – J. Córdoba (Borré 77.). Szövetségi kapitány: Néstor Lorenzo.

Costa Rica: Sequeira – Mitchell, J. Vargas, Calvo – Quiros, Galo, Aguilera Zamora (Brenes 66.), Lassiter (J. Mora 46.) – Madrigal (A. Rojas 83.), Ugalde (J. Campbell 46.) – Zamora (J. Alcócer 66.). Szövetségi kapitány: Gustavo Alfaro.

 

Az első mérkőzésén csak döntetlent játszó Brazília a második fordulóban javított és 4-1-re legyőzte Paraguay-t.

Bár a mérkőzést a brazilok kezdték jobban, az első ígéretes lehetőség Paraguay előtt adódott, Alisson azonban védeni tudta Bobadilla távoli lövését, miközben a másik oldalon Marquinhos fejese kerülte el a kaput. Az első félóra végéztével a Selecao tizenegyeshez jutott, Paqueta azonban elpuskázta a lehetőséget, ugyanis a kapu mellé helyezett. Nem sokkal később egy tökéletesen kijátszott akció végén Vinícius Júnior vette be közelről Morinigo Acosta ketrecét. Nem sokkal később Rodrygo tört át a paraguayi védelmen, lövését a kapus még bravúrral védeni tudta, Sávio azonban közvetlen közelről az üres kapuba pofozta a kipattanót. Az első félidő ráadásában Vinícius Júnior másodszor is eredményes tudott lenni, miután a második hullámban érkezve kotort be közelről egy lecsorgó labdát. A brazilok a félidő végén padlóra küldték Paraguay-t, és 3-0-s vezetéssel mehettek az öltözőbe.

A második játékrész során a paraguayiak becsülettel próbálkoztak a felzárkózás érdekében, és három perc elteltével Omar Alderete átlövése kötött ki a brazil kapuban. Az Albirroja további igyekezett az újabb gólokért, Alisson azonban nagyszerű védéseket mutatott be a legnagyobb helyzeteknél, a brazilok nem engedték vissza a meccsbe ellenfelüket. A második félidő derekánál egy kezezés miatt a chilei játékvezető újabb tizenegyest ítélt meg Brazília javára, Lucas Paqueta pedig másodszor már nem hibázott, visszaállította a háromgólos különbséget. Az utolsó tíz percen belül Cubas rúgta meg a földön fekve ellenfélt, amiért kiállították. Paraguay még tíz emberrel is igyekezett közelebb zárkózni, de csak egy meg nem adott gólra futotta erejéből, így a brazilok fölényes sikert arattak.

Paraguay – Brazília 1-4 (0-3)
Helyszín: Allegiant Stadium, Paradise; Vezette: Piero Maza (chilei)
Gólszerzők: Alderete (48.), ill. Vinícius Júnior (35., 45+5.), Sávio (43.), Paqueta (65. – büntetőből)
Sárga lapok: Balbuena (45+3.), H. Caballero (90+3.), ill. Wendell (45+3.), Paqueta (70.), Vinícius Júnior (83.)
Kiállítva: Cubas (81.), ill.

Paraguay: Morinigo Acosta – G. Velazquez, Balbuena, Alderete, M. Espinoza (N. Giménez 73.), Bobadilla (H. Caballero 84.), Cubas, Villasanti – Almirón (R. Sosa 78.), A. Arce (Bareiro 73.), Encico (Kaku 72.). Szövetségi kapitány: Daniel Garnero.

Brazília: Alisson – Danilo, Militao (Gabriel 87.), Marquinhos, Wendell – Bruno Guimaraes (Douglas Luiz 72.), Joao Gomes – Sávio (Raphinha 72.), Paqueta (Andreas Pereia 79.), Vinícius Júnior – Rodrygo (Endrick 79.). Szövetségi kapitány: Dorival Júnior.

 

A csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore
Vasárnap hajnalban az A csoportban már az utolsó forduló mérkőzéseit rendezik, a már biztos továbbjutó Argentína ellenfele Peru lesz, Kanada és Chile pedig ki-ki meccset játszik egymással a nyolc közé jutásért.

A következő játéknap programja

Június 30., vasárnap, 02:00 Argentína – Peru Hard Rock Stadium, Miami Gardens
Június 30., vasárnap, 02:00 Kanada – Chile Inter&Co Stadium, Orlando

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!